Πριν μερικές ημέρες όταν οι μετεωρολόγοι προέβλεπαν ότι την περασμένη Δευτέρα η θερμοκρασία και στον κάμπο της Λάρισας θα άγγιζε τους 34 – 35 βαθμούς Κελσίου και ότι την επομένη ημέρα Τρίτη, προχθές, θα έπεφτε στους 20 βαθμούς Κελσίου ελάχιστοι πίστεψαν στις προβλέψεις των ειδικών.

Κι όμως έτσι ήρθαν τα πράγματα με την πτώση της θερμοκρασίας να αγγίζει και τον θεσσαλικό χώρο και φυσικά την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, μέχρι τώρα.

Στα παράλια του νομού Λάρισας αλλά και στην Πιερία και ιδιαίτερα στον Πλαταμώνα, όπου ακόμα πολλοί Λαρισαίοι απολάμβαναν τις τελευταίες καλοκαιρινές ουσιαστικά ημέρες, η κακοκαιρία «Ξενοφών» τους έφερε τα πάνω κάτω. Χιόνι στον Όλυμπο, μεγάλα κύματα στις ακτές με τους ντόπιους και επισκέπτες να απολαμβάνουν το έντονο φυσικό φαινόμενο με τα κύματα να «σκάζουν» στην παραλία του Πλαταμώνα.

Αυτή τη φορά όμως οι επαγγελματίες της περιοχής, όντως ενημερωμένοι, μάζεψαν από την παραλία τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Το φθινόπωρο είναι εδώ και μάλιστα έκανε την παρουσία του αισθητή.

Πηγή: eleftheria.gr