Άμεσο και ουσιαστικό αποτέλεσμα είχε η κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Πιερίας κ. Σπύρου Κουλκουδίνα που ζητούσε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πρόσληψη 1600 ατόμων με αναπηρία στο δημόσιο.

Σε έγγραφη απάντηση του προς το Βουλευτή, ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Παπαϊωάννου κάνει γνωστό ότι το ΑΣΕΠ έχει ήδη καταρτίσει σχέδιο προκήρυξης για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 1.594 θέσεων μόνιμου προσωπικού ή προσωπικού με σχέση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε φορείς του Δημοσίου.

Η προκήρυξη αφορά άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%).

Το σχέδιο της προκήρυξης έχει σταλεί στους φορείς του δημοσίου στους οποίους πρόκειται να γίνουν οι προσλήψεις προκειμένου να ελέγξουν την ορθότητα του περιεχομένου της προκήρυξης για τις θέσεις που του αφορούν και να δώσουν την τελική τους έγκριση.

Αμέσως μετά θα εκδοθεί η προκήρυξη και θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις προσλήψεις ενώ η μοριοδότηση θα γίνει με βάση τα προσόντα αλλά και κοινωνικά κριτήρια.

Όπως επισημαίνει ο Σπύρος Κουλκουδίνας «αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης η ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας και η εκκρεμότητα αυτή πρέπει να κλείσει».

 

 

 

(Δελτίο τύπου)