Ρεπορτάζ: Στάθης Καρράς 

Στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Γ Εθνικής, ο Πιερικός φιλοδώρησε με 7 γκόλ την ομάδα του Αστέρα Πετρίτη σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, έπειτα και από την απώλεια βαθμών των Τρικάλων που ηττήθηκε στην Λευκάδα από την ομάδα του Τηλυκράτη, αλλά και την ισοπαλία της Αναγέννησης Καρδίτσας που αγωνιζόταν με τον ΓΑΣ Σβορώνου, λίγα μέτρα μακριά από το Νέο Κεραμίδι που χρησιμοποίησε ως έδρα ο Πιερικός.

Πολύ δυνατό πρώτο ημίχρονο με ωραίο ποδόσφαιρο από μεριάς Πιερικού. Από πολύ νωρίς οι γηπεδούχοι έκαναν γνωστές τις προθέσεις του και πήραν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 6’, μάλιστα στο πρώτο τέταρτο ήδη ο δείκτης του σκορ ήταν στο 3-0, κλείνοντας το ημίχρονο με 4 γκολ. Από πλευράς Αστέρα φάνηκε ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις συνθήκες και στον πολύ γρήγορο ρυθμό των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Πιερικού έριξε λίγο τον ρυθμό, παρόλα αυτά όμως δεν σταμάτησε να δημιουργεί και δεν έχασε την όρεξη που είχε, κατάφερε επίσης να πετύχει άλλα 3 γκολ και να φτάσει τον δείκτη του σκορ στο ευρύ 7-0. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν στα ίδια στάνταρ του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς να ανησυχήσουν την ομάδα της Κατερίνης.

Έναρξη αγώνα
1’ γύρισμα του Κέρη από δεξιά ο Παπαδόπουλος θα πιάσει ωραίο γυριστό, η μπάλα θα περάσει άουτ.
5’ σουτ του Παπαδόπουλου μέσα από την περιοχή θα μπλοκάρει εύκολα ο Τζαφέστας.
6’ ΓΚΟΛ με τον Τάτο για τον Πιερικό όπου μετά από γύρισμα του Σεχολάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.
9’ ΓΚΟΛ με τον Σεχολάρι να κάνει το πλάσε και να στέλνει τα μπάλα στα δίχτυα, μετά από ωραίο γύρισμα του Ανδρικόπουλο, πετυχαίνοντας το 0-2 πριν καν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο στο παιχνίδι.
13’ ΓΚΟΛ με τον Παπαδόπουλο να κάνει το 0-3 με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, έπειτα από πάσα του Τσαγκαλόιδη.
14’ προσπάθεια του Σεχολάρι να νικήσει από μακριά τον εξουδετερωμένο τερματοφύλακα, αλλά θα στείλει την μπάλα άουτ.
15’ προσπάθεια του Κέρη μέσα από την περιοχή, θα διώξει σωτήρια ο Τζαφέστας.
17’ σουτ του Κέρη μέσα από την περιοχή, θα μπλοκαριστεί από την άμυνα.
18’ κίτρινη κάρτα στον Λαγό για φάουλ.
20’ σουτ του Ίννου εκτός περιοχής, η μπάλα άουτ.
28’ σουτ του Ίννου μέσα από την περιοχή θα το μπλοκάρει η άμυνα, η μπάλα θα φτάσει στον Κέρη που θα κάνει το σουτ, αλλά την μπλοκάρει ο τερματοφύλακας.
30’ εκτέλεση κόρνερ του Κέρη από δεξιά με την μπάλα να φτάνει στον Irinimbanzi να αστοχεί εξ επαφής.
31’ γύρισμα του Κέρη από αριστερά με την μπάλα να περνάει παράλληλα.
33’ ΓΚΟΛ για τον Πιερικό, ο Τσαγκαλίδης έκανε ωραία επέλαση από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, πάσαρε για τον Κέρη που με ωραίο σουτ έκανε το 4-0.
35’ σουτ του Osterhonam μέσα από την περιοχή, θα διώξει σωτήρια ο Κίναλης.
44’ ωραία ενέργεια του Τσιάβου, που θα κάνει το σουτ εκτός περιοχής, με τον Κίναλη να πέφτει στην γωνία του και να διώχνει σωτήρια.
Ημίχρονο 4-0.

50’ ωραία εκτέλεση φάουλ του Τάτου, θα διώξει σωτήρια σε κόρνερ ο τερματοφύλακας.
56’ κίτρινη κάρτα στον Κραγιόπουλο για φάουλ.
53’ σουτ του Κέρη εκτός περιοχής θα μπλοκάρει εύκολα ο τερματοφύλακας.
54’ εκτέλεση κόρνερ για τον Αστέρα, ο Τσιάβος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει άουτ.
55’ ΓΚΟΛ για τον Πιερικό, ο Μπαστακός θα πασάρει για τον Παπαδόπουλο που θα κάνει το σουτ και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 5-0.
58’ γύρισμα του Κέρη από δεξιά, η μπάλα θα βρει στο δοκάρι και θα περάσει άουτ.
64’ σουτ του Κέρη με την μπάλα να περνάει άουτ.
65’ σουτ του Γατόπουλου η μπάλα άουτ.
66’ σουτ του Κοντοθανάση με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει κόρνερ.
67’ σουτ του Κερη, η μπάλα άουτ.
69’ γύρισμα του Κοντοθανάση για τον Μπαστακό, με τον δεύτερο να κάνει το τακουνάκι, θα διώξει σωτήρια ο τερματοφύλακας. Στην συνέχεια η μπάλα θα απομακρυνθεί, θα φτάσει στον Τσαγκαλίδη που θα κάνει το σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ.
75’ ο Μπαστακός θα κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει άουτ. 76’ ο Ανδρικόπουλος θα γυρίσει την μπάλα για τον επερχόμενο Γατόπουλο που θα κάνει το σουτ στην εστία, αλλά θα μπλοκάρει ο τερματοφύλακας.
80’ ωραία συνεργασία μεταξύ Κέη και Ζησούλη, με τον δεύτερο να κάνει το σουτ και την μπάλα να περνάει απογοητευτικά άουτ.
81’ ΓΚΟΛ για τον Πιερικό, έπειτα από γύρισμα του Κοντοθανάση για τον Μπαστακό που δεν θα μπορέσει να πιάσει το σουτ, αλλά ο επερχόμενος Γατόπουλος θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα και θα κάνει το 6-0.
86’ ο Μπστακός θα γυρίσει για τον Κοντοθανάση, όπου μέσα από την περιοχή θα κάνει το σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ.
88’ γύρισμα του Τσαγκαλίδη από αριστερά, ο Κέρη θα πιάσει του σουτ, η μπάλα όμως θα πρέπει άουτ.
90’ ΓΚΟΛ για τον Πιερικό, ο Μπαστακός θα σηκώσει για τον Κέρη που θα κάνει ωραίο γυριστό και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 7-0.
Τελικό σκορ 7-0.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ.Λάμπρου, με βοηθούς τους Κώστογλου και Τζημόπουλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πιερικός (Περικλής Αμανατίδης) : Κίναλης, Irinimbanzi, Ανδρικόπουλος, Μυρωτής, Τσαγκαλίδης, Λαγός (46’ Κραγιόπουλος), Ίννος (72’ Ζησούλης), Τάτος (63’ Κοντοθανάσης), Κέρη, Παπαδόπουλος (63’ Γατόπουλος), Σεχολάρι (46’ Μπαστακός).

Αστέρας Πετριτή (Κορμπόκης Παναγιώτηες): Τζαφέστας, Ζίλο, Ζεϊμπέκης, Ρουμελιώτης (59΄Μαντζώνης), Ξεπαπαδάκης, Κρητικός, Τσιάβος, Κρητικός, Γκερμπεσιώτης, Μουζακίτης, Osterhonam.