Ρεπορτάζ: Σμαρώ Γιαννούλη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (Κυριακή 20 Οκτωρίου) η φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Εμμηνόπαυσης σε γνωστό μαγαζί της πόλης (FREUD), με στόχο την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών. Η εκδήλωση στόχευε στη στήριξη των γυναικών που αγωνίζονται ενάντια στον καρκίνο, ενώ παράλληλα επιδίωκε να σπάσει το ταμπού της μαντήλας και του κεφαλόδεσμου, που συχνά συνοδεύει την πορεία τους κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, γυναίκες που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού – είτε οι ίδιες είτε συγγενείς τους – περπάτησαν φορώντας μαντήλα στην πασαρέλα, αναδεικνύοντας τον αγώνα τους και στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα: η αληθινή ομορφιά πηγάζει από τον εσωτερικό κόσμο και την ψυχή τους. Οι συμμετέχουσες απέσπασαν θερμό χειροκρότημα από το κοινό, το οποίο συγκινήθηκε από τη δύναμη, την αξιοπρέπειά και την ομορφιά τους.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε το τραγούδι του Νίκου Γκανά, γραμμένο ειδικά για την εκδήλωση, ενώ ποιήτριες διάβασαν ποιήματά τους που απέδωσαν τον βαθύ συναισθηματικό φόρτο της στιγμής. Οι στιγμές αυτές αποτέλεσαν φόρο τιμής σε όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν στην πασαρέλα, αναδεικνύοντας ότι η μάχη με τον καρκίνο είναι αγώνας αξιοπρέπειας και δύναμης.

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση διατέθηκαν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών, ενισχύοντας σημαντικά τις δράσεις του και προσφέροντας έμπρακτη στήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης – Παράρτημα Ν. Πιερίας, κ. Διονυσία Κατσικούδη κλείνοντας την εκδήλωση είπε, ευχαριστούμε από καρδιάς για τη συμμετοχή και τη στήριξή σας. Μαζί καταφέραμε να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενδυνάμωσης και αλληλεγγύης!