Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης  επισκέφθηκαν τη Ράχη (11/10/2024) και ξεναγήθηκαν στο οινοποιείο Κούρτη  και στα αμπέλια της περιοχής.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τον τόπο  μας, αλλά και προϊόντα του.

Ζούμε σε ένα τόπο πλούσιο και ευνοημένο από κάθε άποψη και αυτό καλό είναι  να το μάθουν από μικρή ηλικία, όχι με λόγια και περιγραφές, αλλά μέσα από  βιωματικές διαδικασίες.

Μια τέτοια εμπειρία ήταν η επίσκεψη των μαθητών σε ένα τοπικό οινοποιείο για  να παρακολουθήσουν από κοντά μέρος της διαδικασίας παραγωγής του  κρασιού.

Το αμπέλι φαίνεται ότι καλλιεργήθηκε στην Πιερία από τα αρχαία χρόνια, (πολύοινον και εύοινον χώραν) και υποκατέστησε άλλες παλαιότερες  καλλιέργειες φυτών, από τα οποία πιθανότατα προέρχεται το τοπωνύμιο  «Μεθώνη».

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Θεοδώρα  Πανταρίδου, Στέλιος Διαμαντίδης και η σχολική νοσηλεύτρια Αρετή Πολυγένη.

Ευχαριστούμε το οινοποιείο Κούρτη που μας δέχθηκε και μας ξενάγησε στους φιλόξενους χώρους. Τους ευχόμαστε να έχουν καλές σοδιές και τα βαρέλια  τους να είναι πάντα γεμάτα και καλόπιοτα!

 

 

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Νίκος Ναχόπουλος