Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την εκταμίευση πλέον του 1 δις ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για τη στήριξη των προσπαθειών ανάκαμψης σε 5 χώρες από τις σοβαρές πλημμύρες του 2023.

Η ενίσχυση ύψους 1.028.541.689 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπερψηφίστηκε πρόσφατα με 632 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 3 αποχές, θα διανεμηθεί ως εξής: Ελλάδα 101,5 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των προσπαθειών ανάκαμψης μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023. Ιταλία 378,8 εκατ. ευρώ, Σλοβενία 428,4 εκατ. ευρώ, Αυστρία: 5,2 εκατ. Ευρώ και Γαλλία: 46,7 εκατ. Ευρώ. Η βοήθεια του ΤΑΕΕ θα καλύψει μέρος του κόστους των επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης και αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της επισκευής κατεστραμμένων υποδομών, της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της διεξαγωγής επιχειρήσεων καθαρισμού.

Και είναι περισσότερο από σίγουρο πως το Ευρωπαϊκό αυτό αποκούμπι-Ταμείο θα το χρειαστεί ο πρωτογενής Τομέας και της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια, αφού άλλωστε είναι βέβαιο ότι τα φαινόμενα απ την κλιματική αλλαγή ήρθαν για να μείνουν και να φέρουν τα επάνω κάτω για τους αγρότες μας!!!