Ρεπορτάζ: Σμαρώ Γιαννούλη

Σήμερα, Κυριακή 27 Οκτωβρίου παρουσία πλήθους κατοίκων της Περιστάσεως, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στη μνήμη των απανταχού κεκοιμημένων προγόνων μας Ανατολικοθρακών. Η επιμνημόσυνη δέηση, πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Ανατολικοθρακών Περίστασης, με πρόεδρο τον Γιώργο Χελιδονόπουλο, στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης του εκπατρισμού τους.

Με την παρουσία τους, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να τιμήσουν τη μνήμη των προγόνων τους, αναγνωρίζοντας την προσφορά και την κληρονομιά τους στην κοινωνία μας.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία της Γραμματέως του Συλλόγου, Νίκης Ταβουκτσή, η οποία αναφέρθηκε στην ιστορία των προγόνων μας και το πώς αυτοί ήρθαν στη Νέα Περίσταση. Με βαθιά συναισθηματική φόρτιση, περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές του εκπατρισμού και τις ελπίδες των προσφύγων για μια νέα ζωή.

Δείτε εδώ το βίντεο

Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας και την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα της εκκλησίας, όπου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν και να μοιραστούν αναμνήσεις και ιστορίες που συνδέονται με τους προγόνους τους.

Η εκδήλωση αυτή μας υπενθυμίζει την αξία της μνήμης και της κοινότητας, καθώς και την ανάγκη να διατηρήσουμε ζωντανή την κληρονομιά των προγόνων μας.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Κατερίνης Δημήτρης Σταθακόπουλος, καθώς και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.