Ρεπορτάζ: Στάθης Καρράς

Στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Super League 2 ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου υποδέχθηκε την Νίκη Βόλου. Οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν στην Κατερίνη, με μόνο σκοπό την κατάκτηση της πρώτης νίκης τους στο φετινό πρωτάθλημα, κάτι το οποίο το κατόρθωσαν κερδίζοντας με 0-2.

Σε ένα ηλιόλουστο απόγευμα στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, η Νίκη Βόλου έφυγε με τους 3 βαθμούς της νίκης, απέναντι σε έναν αντίπαλο που σε 90’ αγώνα δεν κατάφερε να σημειώσει ούτε τελική, είτε εντός, είτε εκτός εστίας. Μια εικόνα που πρέπει να προβληματίζει την ομάδα του Εθνικού, καθώς οι αγωνιστικές περνάνε και η ομάδα έχει μόλις 2 βαθμούς, έχοντας πετύχει μάλιστα μόνο 1 γκολ σε 6 παιχνίδια. Από πλευράς φιλοξενουμένων είδαμε ένα απλό παιχνίδι και μια δίκαιη επικράτηση, μια Νίκη που ήρθε με φόρα από το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην πρωτοπόρο ΑΕΛ, στο Πανθεσσαλικό με σκορ 3-3 και με έναν Σαποβάλοβ που για δεύτερο σερί παιχνίδι βρήκε δίχτυα, δείχνοντας έτσι ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα. Έτσι η ομάδα του Βόλου έφτασε τους 7 βαθμούς και είναι στο -1 από τον ΠΟΤ Ηρακλή, που τον υποδέχεται την 7η αγωνιστική, στην έδρα της.

Στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκε νωρίς η Νίκη Βόλου, συγκεκριμένα στο 10’ ο Αρίας με όμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Καραγκιόζη. Μετά το 0-1 η ομάδα της Νίκης είχε άλλες δύο καλές στιγμές, οι οποίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Από μεριάς Εθνικού δεν υπήρξε κάποια τελική εντός ή εκτός στόχου, παρά μόνο κάποιες προσπάθειες που δεν ευδοκίμησαν. Γενικά στα πρώτα 45’ του αγώνα, υπήρξαν πολλές λανθασμένες ενέργειες στην τελική τους προσπάθεια, είτε αυτό είχε να κάνει με πάσες, είτε με ευκαιρίες για γκολ.

Στο δεύτερο μέρος η Νίκη ήταν αυτή που είχε και πάλι το πάνω χέρι, καταφέρνοντας να σκοράρει και πάλι πολύ νωρίς στην έναρξη του δευτέρου μέρους με τον Σαποβάλοβ να πετυχαίνει το 0-2 στο 50’, καθαρίζοντας την υπόθεση νίκης. Από πλευράς Εθνικού δεν υπήρξε κάτι ουσιαστικό, κάτι το οποίο οδήγησε σε μια ήττα με κάτω τα χέρια. Η ομάδα της Νίκης πέτυχε και 3ο γκολ στο 78’, αλλά ακυρώθηκε από την β’ βοηθό του αγώνα. Σε μία φάση όπου ο Σαποβάλοβ έκανε ωραίο σουτ με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια στην γραμμή, με τον διαιτητή να δείχνει σέντρα και τους φιλοξενούμενους να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς, η β’ βοηθός όμως φώναξε τον διαιτητή και τον ενημέρωσε ότι η μπάλα δεν έχει περάσει την γραμμή, με τον διαιτητή να ακυρώνει σωστά το γκολ.

10’ ΓΚΟΛ για την Νίκη Βόλου, με τον δεξιό οπισθοφύλακα των φιλοξενουμένων να κάνει την επέλαση, βρίσκοντας χώρο έκανε το σουτ ο Αρίας στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.
19’ κίτρινη κάρτα στον Νότα για επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.
27’ εκτέλεση φάουλ από τον άξονα με τον Κρυεμάντι να σεντράρει, αλλά ο επερχόμενος Κλιγγόπουλος δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας, με αυτήν να περνάει άουτ.
40’ επικίνδυνο γύρισμα του Νότα για τον Κρυεμάντι, με τον μεσοεπιθετικό του Εθνικού να μην μπορεί να κάνει επαφή με την μπάλα.
41’ προσπάθεια για την Νίκη με τον Δούμτση να μπαίνει από αριστερά, να κάνει το σουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Καραγκιόζης, η μπάλα άουτ.
45+2’ γύρισμα του Σαποβάλοβ από αριστερά με τον Τουλίκα Β. να απομακρύνει τον κίνδυνο.
Ημίχρονο 0-1

48’ εκτέλεση κόρνερ για την Νίκη από αριστερά, με την μπάλα να πηγαίνει στην εστία από αμυνόμενο παίκτη και τον Καραγκιόζη να κάνει ενστικτώδη απόκρουση κρατώντας το 0-1.
50’ ΓΚΟΛ για την Νίκη Βόλου, ο Απονσά πήρε την κάθετη από τον Βερνάρδο, γύρισε την μπάλα στον Σαποβάλοβ, που σε κενή εστία έκανε εύκολα το 0-2.
62’ ο Μιγιέγκα θα κάνει λάθος, ο Σαποβάλοβ θα κλέψει την μπάλα, θα μπει στην περιοχή κάνοντας το γύρισμα για τον Απονσά, αλλά θα κόψει σε κόρνερ ο Κατσαβάκης.
63’ εκτέλεση κόρνερ του Δούμτση με τον Βλάχο να βρίσκει με περίεργο τρόπο την μπάλα χωρίς όμως να καταφέρει να βρει εστία.
66’ κίτρινη κάρτα στον Κλιγγόπουλο για φάουλ.
70’ φάουλ με τον Δούμτση να αναλαμβάνει την εκτέλεση, με την μπάλα να σταματάει στο τείχος.
78’ ο Βερνάρδος θα κρατήσει την μπάλα, στην συνέχεια θα πασάρει για τον Σαποβάλοβ που θα κάνει ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια στην γραμμή του τέρματος. Στην αρχή ο διαιτητής θα δείξει σέντρα, αλλά μετά από υπόδειξη της β’ βοηθού του αγώνα το γκολ θα ακυρωθεί σωστά.
78’  κίτρινη κάρτα στον Καραγκιόζη για διαμαρτυρία.
90’ ο Σπυρίδης θα πατήσει ωραία περιοχή κάνοντας το πλασέ, αλλά ο Μιγιέγκα θα διώξει σωτήρια σε κόρνερ.
90+1’ ωραίο γυριστό του Απονσά από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα άουτ.
90+3’ κίτρινη κάρτα στον Μιγιέγκα για φάουλ.
90+5’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσιλιγγίρη από μακριά, η μπάλα άουτ.
Τελικό σκορ 0-2.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ.Δραγούσης, με βοηθούς τον κ.Μαυρίδη και την κα.Παπαδοπούλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Γιώργος Κυριαζής): Καραγκιόζης, Κόλα, Μιγιεγκά, Κλιγγόπουλος, Μακρυδάκης (3’ Τουλίκας Β.), Μπούζας (63’ Σιατραβάνης), Κριμιτζάς (46’ Κατσαβάκης), Κρυεμάντι, Νότας (63’ Τουλίκας Γ.), Φωκαΐδης (46’ Κόκκορης) , Πανίδης.

Νίκη Βόλου ( Στέφανος Ξηροφώτος): Τσέλιος, Αρίας, Προδρομίτης, Ματάους (38’ Βλάχος), Γκαντέλιο, Σίλβα, Δούμτσης (85’ Σπυρίδης), Κάρλος (72’ Λίταινας), Βερνάρδος (85’ Τσιλιγγίρης), Σαποβάλοβ, Απονσά.