Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 81χρονος άνδρας που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταγγελία ότι εκτόξευσε αυτοσχέδιες ρουκέτες από την παλιά παραλία προς παρακείμενη πολυκατοικία.

Ο ηλικιωμένος, στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, υποστήριξε ότι οι πυροτεχνικές κατασκευές αποτελούν το «αγαπημένο του χόμπι» και ότι η κατάληξη ρουκέτας σε μπαλκόνι ήταν «αστοχία».

«Αγαπημένο χόμπι» οι εκρηκτικές κατασκευές

Ο 81χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει κακούργημα για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, απολογήθηκε στην 3η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Φέρεται να δήλωσε ότι ασχολείται ερασιτεχνικά με πυροτεχνικές κατασκευές, περιγράφοντάς το ως το «αγαπημένο του χόμπι». Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι συνηθίζει να κατεβαίνει μεταμεσονύχτιες ώρες στο συγκεκριμένο σημείο της παραλίας, απολαμβάνοντας το θέαμα των κατασκευών του στον αέρα.

Για το περιστατικό των ξημερωμάτων της περασμένης Τρίτης, όπου αυτοσχέδιες ρουκέτες κατέληξαν σε μπαλκόνι πολυκατοικίας επί της λεωφόρου Νίκης, ο ηλικιωμένος το απέδωσε σε «αστοχία». Ισχυρίστηκε ότι «έφυγαν κατά λάθος προς την ανάποδη πλευρά» και δεσμεύτηκε ότι δεν θα το επαναλάβει.

Νόμιμες αγορές και γνώσεις χημικού

Σχετικά με τις μεγάλες ποσότητες πυρίτιδας και τα λοιπά υλικά που βρέθηκαν στο σπίτι του κατά την έρευνα, ο 81χρονος απολογήθηκε ότι πρόκειται για «νόμιμες αγορές» που πραγματοποίησε επί μακρόν. Αυτά τα υλικά, όπως υποστήριξε, συνδέονται τόσο με το χόμπι του όσο και με το κυνήγι. Επιπλέον, τόνισε ότι ως χημικός έχει τις απαραίτητες γνώσεις για τον χειρισμό των συγκεκριμένων υλικών και ουσιών.

Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε, αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος υπό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ