Έναν από τους πιο εμβληματικούς πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης, το 27ο Φεστιβάλ Χορωδιών, διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Κατερίνης. Η φετινή διοργάνωση φιλοξενείται το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου και 5ου ΓΕΛ Κατερίνης (πρώην Πολυκλαδικό).

Το κοινό της Κατερίνης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια εορταστική μουσική συνάντηση, αφιερωμένη στη χορωδιακή τέχνη και στο πνεύμα των Χριστουγέννων, με τη συμμετοχή εκλεκτών σχημάτων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Οι συμμετέχουσες χορωδίες

Στη σκηνή του φεστιβάλ θα βρεθούν:

  • Η Μικτή Χορωδία Δήμου Σκιάθου.
  • Η Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπάκας «Τα Μετέωρα».
  • Η Μικτή Χορωδία Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταμώνα «Ηρακλείδες».
  • Η Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Καλαμαριάς «Η Κηφισιά».
  • Η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.
  • Η Παιδική Χορωδία «Φωνές» του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Θεσσαλονίκης.

Μήνυμα πολιτισμού και παιδείας

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, χαρακτήρισε το φεστιβάλ ως «σημείο αναφοράς» για την πόλη, εξαίροντας την προσφορά του Δημοτικού Ωδείου. Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κοκαβίδης υπογράμμισε ότι η εκδήλωση αποτελεί μια γιορτή μουσικής συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή διοργάνωση αποτελεί προάγγελο των μεγάλων εορτασμών για το 2026, χρονιά κατά την οποία το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης συμπληρώνει 50 χρόνια αδιάλειπτης καλλιτεχνικής παρουσίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Με πληροφορίες από katerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Χρήστος Δάντης στο Πάρκο των Χρωμάτων