Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία με επίσκεψη στο Βελβεντό. Από τους τοπικούς συνεταιρισμούς, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε τη στάση του κόμματος απέναντι στις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες. Δεσμεύτηκε προσωπικά ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει τη συμφωνία Mercosur λόγω των επώδυνων επιπτώσεων στην ελληνική παραγωγή.

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία για τη στήριξη της συγκεκριμένης συμφωνίας χωρίς επαρκείς εγγυήσεις. Τόνισε ότι είναι ζωτικής σημασίας η μείωση του ενεργειακού κόστους για τους γεωργοκτηνοτρόφους. Η πρότασή του περιλαμβάνει την κατά προτεραιότητα σύνδεση των συνεταιρισμών στο δίκτυο των φωτοβολταϊκών πάρκων. Στόχος είναι οι παραγωγοί να καλύπτουν μόνοι τους τις ενεργειακές τους ανάγκες. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το κόστος στα λιπάσματα, τις ζωοτροφές και την αποθήκευση στα ψυγεία.

Κατά την περιήγησή του στον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνομίλησε με εργαζόμενους και στελέχη. Εξήρε το έργο των συνεταιρισμών «Ασεπόπ» και «Δήμητρα» ως πρότυπα ανθεκτικότητας και ελπίδας για την περιφέρεια. Υποστήριξε ότι το υγιές συνεταιριστικό κίνημα αποτελεί τον μοναδικό δρόμο για ένα νέο παραγωγικό πρότυπο. Το όραμά του συνδέει την εθνική παραγωγή με τον τουρισμό για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ