Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, πραγματοποίησε χθες διαδοχικές συναντήσεις με κορυφαίους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, όπου συζητήθηκαν οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Λάζαρο Κυρίζογλου, για θεσμικά ζητήματα των δήμων.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η ενίσχυση της αποκέντρωσης και η συνεργασία κράτους-δήμων. Ο κ. Νατσιός άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για ανεπαρκή χρηματοδότηση που οδηγεί τους δήμους «στην κόψη του ξυραφιού». Τόνισε ότι η στήριξη της αυτοδιοίκησης είναι μονόδρομος για την κοινωνική συνοχή και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η ΝΙΚΗ δεσμεύτηκε να συνεχίσει να προασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών απέναντι σε πολιτικές που υπονομεύουν τη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο πρόεδρος του κόμματος υπογράμμισε τη σημασία της άμεσης επικοινωνίας με τις τοπικές αρχές. Οι συναντήσεις ανέδειξαν τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δήμοι της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Παιδεία που μορφώνει ψυχές – Μήνυμα ελπίδας από τον Δημήτρη Νατσιό στη Σχολή Γονέων Κατερίνης