Μολότοφ, κοντάρια και ναρκωτικά στο ΑΠΘ μετά τη νύχτα των επεισοδίων
Σημαντικά ευρήματα εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. σε έρευνες κοντά στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά τα άγρια επεισόδια του Σαββάτου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν πολεμοφόδια και ναρκωτικές ουσίες σε σημεία γύρω από το ίδρυμα.
Η ανακάλυψη αυτή έρχεται σε συνέχεια των εκατοντάδων προσαγωγών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι αρχές διερευνούν τώρα τις διαδρομές μεταφοράς του παράνομου υλικού εντός του πανεπιστημίου.
Τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας
Κατά τη διάρκεια των εξονυχιστικών ελέγχων, οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν και κατέσχεσαν επτά ακέραιες βόμβες μολότοφ, έτοιμες προς χρήση. Επίσης, βρέθηκαν 25 κοντάρια και δέκα αντιασφυξιογόνες μάσκες, εξοπλισμός που παραπέμπει σε οργανωμένες ομάδες ταραξιών. Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν και μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες προστέθηκαν στη λίστα των κατασχεθέντων αντικειμένων.
Προβληματισμός για την ασφάλεια του ιδρύματος
Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή το πώς μεταφέρθηκαν και αποκρύφθηκαν αυτά τα αντικείμενα εντός του ΑΠΘ. Το γεγονός ότι βρέθηκαν κοντά στην Πολυτεχνική Σχολή εγείρει ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας και τους τρόπους πρόσβασης των ταραξιών. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των ατόμων που μετέφεραν τον εξοπλισμό. Η ΕΛ.ΑΣ. παραμένει σε επιφυλακή στην ευρύτερη περιοχή του πανεπιστημίου για την αποφυγή νέων εντάσεων.