Για την Πιερία, τα έργα, τις ανάγκες και το αναπτυξιακό της προφίλ μίλησε ο Χάρης Τζαμακλής στο κανάλι της Βουλής, σε ένα ένθετο αφιέρωμα στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση».
Ο βουλευτής αρχικά αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του νομού, το τουριστικό και αγροτικό προφίλ της Πιερίας, το άρτιο οδικό της δίκτυο και τις δυναμικές της καλλιέργειες.
Στη συνέχεια εστίασε στον Τουρισμό και την ανάγκη να δοθεί έμφαση σε τουριστικές υποδομές υψηλού επιπέδου, καθώς ήδη υπάρχουν αιτήματα για τέτοιες επενδύσεις. Αναφέρθηκε στο αναμενόμενο Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο, το οποίο «περιμένουμε από το 2011», όπως είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι η ολοκλήρωσή του θα δώσει ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη.
Στη συνέχεια μίλησε για την προτεραιότητα που δίνεται στην ίδρυση Κέντρου Ακτινιδιάς, μιας εξαιρετικά δυναμικής καλλιέργειας για την Πιερία, με την φιλοδοξία να την αναγάγει σε «ιδιαίτερη πατρίδα» του ακτινιδίου στην Ελλάδα.
Για τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, που σημειώθηκαν πέρυσι στην Πιερία, τόνισε ότι βασικό μέλημα, όπως ετέθη και στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας, τον Μάρτιο του 2018, είναι η κατασκευή ενός μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στρατηγικού χαρακτήρα (όχι περιστασιακού), που θα περιλαμβάνει και τα δύο βουνά, τον Όλυμπο και τα Πιέρια.
Σε ό,τι αφορά τον Τουρισμό, δήλωσε: «έχουμε επεξεργαστεί σχέδιο για την ίδρυση Ανώτατης Σχολής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, από την οποία θα αποφοιτούν στελέχη με γνωστικό αντικείμενο τον θεματικό τουρισμό. Η Πιερία αποτελεί ιδανικό τόπο για να αναπτυχθεί ο θεματικός τουρισμός, όπως ο θρησκευτικός, ο περιηγητικός, ο τουρισμός περιπέτειας».
Τέλος, αναφέρθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας των αρχαίων Μακεδόνων με θέατρο, αρχαιολογικό χώρο και μουσείο. «Ζητάμε αυτός ο χώρος αναβαθμιστεί. Επειδή η Πιερία είναι ολόκληρη ένας αρχαιολογικός τόπος ζητούμε κάποιες αναβαθμίσεις, έχουμε κάνει σχετικές ενέργειες στο Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να δημιουργηθούν αποθήκες και μουσειακές αποθήκες για να είναι επισκέψιμες».