Του Σωτηρίου Γκούνα
Τούτη την ώρα που η Ελλάδα προσπαθεί να αναπτύξει «Διεθνείς Σχέσεις» με καλή και ειρηνική γειτονιά, να μειώσει τις αρνητικές εξωτερικές αντιλήψεις, να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης για την πρόοδο του λαού, κάποιοι για δικό τους συμφέρον θεωρούν τους εαυτούς τους υπερπατριώτες.
Θα θυμίσω για μια φορά ακόμα ιστορικά γεγονότα για κάποιους που δεν διαβάζουν ή σκόπιμα παραποιούν.
Το 1920 όταν ο Μεγάλος Ελευθέριος Βενιζέλος προκήρυξε εκλογές το τότε κόμμα «των Ξυπόλυτων» ή «Λαικό Κόμμα» της Ελλάδος ως προεκλογική φιέστα, όταν οι Βενιζελικοί αναφέρονταν με προεκλογικό επιχείρημα ότι ο τότε Πρωθυπουργός πέτυχε να δημιουργήσει την Ελλάδα των Δύο Ηπείρων και των Πέντε Θαλασσών, είχαν ως επιχείρημα το εξής αμίμητο: Του θκός του χουράφ τράνειψε;; ΟΧΙ ανταπαντούσαν οι Βενιζελικοί. Τότι τι σι μέλει ισένα τι γένεται σια πέρα;; Θεωρώ πως δεν χρειάζεται ερμηνεία…
Το δεύτερο επιχείρημά τους ήταν ότι θα φέρουν πίσω τα στρατευμένα παιδιά, συζύγους, αδελφούς κλπ. Τους έφεραν. Όμως νεκρούς. Και δεν ήρθαν νεκροί μόνο οι στρατιώτες, δολοφονήθηκαν και ξεριζώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων του Πόντου και της Ιωνίας.
Η Ελλάδα έγινε Κράτος πάντοτε με την συναίνεση των Συμμάχων (δηλαδή του Διεθνούς Παράγοντα). Είτε αναφερόμαστε στο Ναυαρίνο το 1827, είτε αναφερόμαστε σε άλλες περιπτώσεις Εθνικού Συμφέροντος.
Είναι γνωστή η συμμαχία του Μεγάλου Βενιζέλου με Σέρβους, Βουλγάρους και επέτυχαν με συμφωνία, αυτό που έχουμε σήμερα.
Τα ιστορικά λάθη των γεγονότων του «Μακεδονικού Ζητήματος» το 1904 έως το 1908, το 1925, το 1944 η μη αντίδραση προς τον Τίτο, η απόφαση της ολομέλειας του ΚΚΕ το 1945, η εξωτερική πολιτική του κ. Αβέρωφ το 1959, το κλείσιμο των ματιών στον ΟΗΕ το 1977, ο ύπνος του κ. Σαμαρά και του κ. Μητσοτάκη το 1992 και τόσα άλλα λάθη.
Σήμερα είμαστε εδώ που είμαστε με όσα συνέβησαν. Συνέβησαν όμως και δημιούργησαν de facto κατάσταση.
Δεν πρέπει να μπερδεύουμε την Γεωγραφία με την Ιστορία.
Η Ιστορία είναι όλη δική μας, η Γεωγραφία όχι.
Είδα όψιμους και επίπλαστους Πατριώτες. Τον Δήμαρχο και τον Δεσπότη, οι οποίοι με τις πράξεις τους διχάζουν τον Λαό με επικίνδυνες και απρόβλεπτες συνέπειες.
Κύριε Δήμαρχε πού είναι η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου;;; Πού ήταν;;; Και γιατί;;;
Δεν μπορείτε κύριε Δήμαρχε να ισοπεδώνετε την λέξη «Δημοκρατία» γιατί χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσατε να κάνετε τα όσα απερίσκεπτα πράξατε τις τελευταίες μέρες.
Κυρία Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, ποιος σας είπε ότι έχετε δικαίωμα να ισοπεδώνετε την «Δημοκρατία» με λόγια και έργα και να μην αφήνετε να ακουστούν οι διαφορετικές απόψεις. Αυτό πως λέγεται, δεν λέγεται Φασισμός;;;
Η Ελλάδα είναι γνωστή σε όλο τον Κόσμο για την Δημοκρατία της και επηρέασε όλο τον Δυτικό Πολιτισμό και όχι μόνο.
Σεβασμιότατε, ποιος σας είπε ότι εσείς είστε περισσότερο Πατριώτης και Χριστιανός από τους Πολίτες της Επαρχίας σας;;; Δεν μπορείτε Σεβασμιότατε να διχάζετε το Ποίμνιο Σας με πράξεις και ενέργειες φανατισμού. Μήπως ξεπεράσατε τα εσκαμμένα με λόγια και έργα;;;
Δέσποτα το Βυζάντιο το διέλυσαν οι αντιθέσεις της περιόδου εκείνης. Το Καλογεράκι είναι γεγονός. Ο Μέγας Φώτιος παραχώρησε την Νότιο Ιταλία «Magna Grecia» προκειμένου να έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία του Διεθνούς τότε Παράγοντα. Κάποιο Μετόχι του Αγίου Διονυσίου σε συνορεύοντα Νομό μήπως παραχωρήθηκε από προκάτοχό σας για γνωστούς λόγους ίσως και για ιδιοτελείς σκοπούς;;;
Προχθές μόλις συγκρούστηκε η Ελληνική Εκκλησία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις Νέες Χώρες. Δεν θα σας θυμίσω άλλα λάθη.
Αν επιμένετε στις θέσεις σας τότε ιδού η Ρόδος, δημιουργήστε Κόμμα και ασκείστε την εξωτερική Πολιτική Εσείς.
Δέσποτα η εξωτερική Πολιτική δεν γίνεται με το θυμιατό, γίνεται με συμμαχίες, συμβιβασμούς συνύπαρξης για προκοπή.
Η Συμφωνία θεωρώ πως είναι άριστη, διότι διαχωρίζει την Ιστορία με την Γεωγραφία. Αφαιρεί το δικαίωμα του Αλυτρωτισμού ένθεν και ένθεν. Δεν μπορούμε να έχουμε εχθρούς παντού. Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον.
Δεν μπορεί να γίνεται αφαίμαξη της Ελληνικής Δημόσιας Οικονομίας με τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες. Πρέπει τέτοιου είδους μέτωπα να κλείνουν.
Στο χωριό μου λένε «κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα».
Πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον Πλανήτη. Καλά τα όνειρα αλλά δεν τρώγονται.