Το Σάββατο 2 Μαρτίου η Εφορεία Λόγου και Τέχνης της Ε.Π.Μ. Κατερίνης άνοιξε την αυλαία των Εαρινών Ημερών 2019, με την παρουσίαση ενός αστυνομικού μαθηματικού graphic novel, παγκοσμίου εμβέλειας.

Ένα βιβλίο του κ Θοδωρή Ανδριόπουλου, μεταφρασμένο στ’ Αγγλικά, Γιαπωνέζικα, Κορεάτικα, Κινέζικα, που κατέκτησε κοινό και κριτικούς με τίτλο «Ποιος σκότωσε τον κ.Χ;». Ιδού το ερώτημα! Η δολοφονία του καθηγητή Χ γίνεται η αφετηρία ενός συναρπαστικού ταξιδιού στον κόσμο της φιλοσοφίας και της επιστήμης.

Σ’ αυτό το ταξίδι ανακάλυψης η Εφορεία Λόγου και Τέχνης είχε μαζί της την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία-Παράρτημα Πιερίας, με τον Γ.Γ. κ. Δημήτριο Γραμματικόπουλο, που προλόγισε τον συγγραφέα καθώς επίσης και μαθητές της Λέσχης Ανάγνωσης Μαθηματικής Λογοτεχνίας του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης, που δραματοποίησαν μέρος του βιβλίου.

Ο ίδιος ο συγγραφέας μας μίλησε για το πως ξεκίνησε και υλοποιήθηκε η συγγραφή του βιβλίου του και μας βοήθησε να γνωρίσουμε τους ήρωες του. Μας μίλησε σε μια γλώσσα μαθηματική και απλή συνάμα. Μας μίλησε για τα μαθηματικά, τον πλούτο και τα αδιέξοδα τους, που όμως τόσο εύκολα μπορούν να κερδίσουν και τον απλό αναγνώστη. Άλλωστε είναι μια επιστήμη με παρελθόν, παρόν και απώτερο μέλλον!