Scroll to top

Αχνιστό ψάρι με παντζαροσκορδαλιά


- 14 Ιανουαρίου 2021

  •  

     

    Το αγαπημένο ψάρι που δεν λείπει από το καθημερινό τραπέζι αχνίζεται στον φούρνο με μυρωδικά και κρασί, ενώ σερβίρεται με μια φανταστική σκορδαλιά με παντζάρια.

     

    Υλικά

    Για το ψάρι:

    4 ψάρια, 500-600 γρ. το καθένα (όπως φαγκρί, τσιπούρα, λαβράκι, λυθρίνι)
    150 ml λευκό ξηρό κρασί
    50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    4 λεμόνια σε φέτες
    1 φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (θυμάρι, άνηθο, θρούμπι, μαντζουράνα)
    αλάτι
    μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

    Για τη παντζαροσκορδαλιά:

    100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο, χωριάτικο ψωμί
    200 γρ. βολβούς από παντζάρια, βρασμένους
    3 σκελίδες σκόρδο, χωρίς το πράσινο φύτρο
    3 κουτ. σούπας καρυδόψιχα
    80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    2 κουτ.σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
    αλάτι
    μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

     

     

     

    Πηγή: olivemagazine

     

  • Δείτε επίσης...