Άδ. Γεωργιάδης: Χιουμοριστικό βίντεο με ΑΙ για το «1566»
Με ένα χιουμοριστικό βίντεο, το οποίο δημιουργήθηκε με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι η νέα ενιαία τηλεφωνική γραμμή «1566» έχει εξυπηρετήσει πάνω από 40.000 ανθρώπους μέσα σε έναν μόλις μήνα λειτουργίας.
Στην ανάρτησή του, ο ίδιος εξήρε τις δυνατότητες της τεχνολογίας αυτής, που επιτρέπει την άμεση υλοποίηση ιδεών χωρίς μεγάλες παραγωγές.
«Δεν ξεχνάμε: 1566»
Ο υπουργός αποκάλυψε πως το σενάριο του βίντεο είναι αποκλειστικά δικό του, ενώ η υλοποίησή του έγινε από μια ομάδα νέων ταλαντούχων παιδιών. «Το βίντεο που θα δείτε είναι λοιπόν όλο προϊόν τεχνητής νοημοσύνης, σενάριο δικό μου και δημιουργία των παιδιών», ανέφερε.
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε τη χρησιμότητα της γραμμής 1566, η οποία προσφέρει δωρεάν εξυπηρέτηση για όλα τα θέματα υγείας. «Μην ξεχνάτε, 1566 ο δωρεάν για όλους τηλεφωνικός αριθμός για τα θέματα της Υγείας λειτουργεί», σημείωσε, προσθέτοντας ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να συνδέονται και τα τηλεφωνικά ραντεβού για τα νοσοκομεία, με στόχο να έχουν ενσωματωθεί όλα έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Οι δυνατότητες που παρέχει πλέον η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι απίστευτες. Σε μία μικρή ομάδα νέων ταλαντούχων παιδιών ζήτησα να μου φτιάξουν ένα βίντεο, λίγο περιπεκτικό, για το 1566 (την νέα ενιαία δωρεάν τηλεφωνική γραμμή για όλα τα θέματα της Υγείας). Τους έδωσα το σενάριο (δικό… pic.twitter.com/NzRbkiAPUF
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) August 17, 2025