«Αγκαλιά»: Δίπλα στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη!
Η Περιχώρησις ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2016 κυρίως από μέλη της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος εχει ως αποστολή του την ανακούφιση των ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη φυλή και τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.
Το κοινωνικό παντοπωλείο της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, που λειτουργεί υπό την Περιχώρησι ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάρτιο του 2012, εξυπηρετώντας 170 τοπικές οικογένειες ( 350 ενήλικες και 450 παιδιά) με είδη διατροφής, υγιεινής, σχολικά είδη, κλινοσκεπάσματα και ρουχισμό. Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και τις απαιτήσεις των ημερών προχωρήσαμε επιπλέον στην δημιουργία ενός προγράμματος σίτισης.
Έτσι, τον Ιούνιο του 2021 γεννήθηκε η “Αγκαλιά”.
Η οικονομική κρίση τα προηγούμενα 10 χρόνια, η κρίση του covid αλλά και η ενεργειακή κρίση που βιώνουμε σήμερα, έχει φέρει πολλές οικογένειες αλλά και μεμονωμένα άτομα σε δύσκολη θέση. Η Αγκαλιά προσφέρει δυο φορές την εβδομάδα ( κάθε Δευτέρα και Παρασκευή ) σπιτικό μαγειρεμένο φαγητό, το οποίο συνοδεύεται από σαλάτα, ψωμί, φρούτο και γλυκό.
Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, παρέχει την δυνατότητα στους συνανθρώπους μας να κάνουν μπάνιο, να προμηθευτούν, να πλύνουν αλλά και να στεγνώσουν ρούχα. Επίσης παρέχουνε κούρεμα, συμβουλευτική υποστήριξη, σύνταξη βιογραφικών, βοήθεια στην εύρεση εργασίας.
Στον έναν χρόνο λειτουργίας του προγράμματος σίτισης απόρων και αστέγων ” Αγκαλιά ” μαγειρεύουν με αγάπη και προσφέρουν δωρεάν πάνω από 2.000 γεύματα. Ο αριθμός των ανθρώπων που ωφελούνται από τις δράσεις τους σταθερά είναι 34 άτομα.
Ακόμη, οι εθελοντές βρίσκονται σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης αλλά και του Γ.Ν. Κατερίνης. Οποιοσδήποτε που βρίσκεται σε ανάγκη μπορεί να γίνει μέλος του προγράμματος σίτισης, αρκεί να πληρεί τους όρους και να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την “Αγκαλιά”, τον τρόπο που μπορεί κάποιος να βοηθήσει στηρίζοντας με δωρεά ή να βοηθηθεί, επικοινωνήστε με τον συντονιστή του προγράμματος Βαρυτιμίδη Θεόφιλο στο τηλέφωνο 6987 169 802