Scroll to top

Ακου να δεις της 9ης Νοεμβρίου 2010


- 9 Νοεμβρίου 2010

 •  

  tsimponidis

  Ένα είναι σίγουρο αν πάμε σε πρόωρες εκλογές μετά τις δημοτικές: Ούτε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, ούτε της ΝΔ ενδιαφέρουν ιδιαίτερα κανέναν. Η αποχή, το άκυρο και το λευκό όμως θα επικρατήσουν. Κατά κράτος…

  Καταφθάνουν και τα ραβασάκια των αυξημένων τελών κυκλοφορίας, μαζί με προσκλήσεις για περαιώσεις, λυπητερές ΕΤΑΚ κλπ. Χρήμα. Ζεστό, αχνιστό χρήμα μπας και αποφύγουμε το αναπόφευκτο!

  Το μπιτς μπαρ σε γνωστό ξενοδοχείο της Λεπτοκαρυάς, που πουλούσε και πέρσι το εμφιαλωμένο νεράκι 80 λεπτά, συνέχισε και φέτος την ίδια τιμολογιακή του πολιτική, ενώ οι  χώροι ευθύνης του ήταν σε άθλια κατάσταση(στο αλλακτήριο δεν υπήρχε καν κλειδαριά) και οι ντουζιέρες είχαν απαράδεκτη όψη. Δεν μας φταίνε μόνον οι τουρίστες που (δεν) ήρθανε!

  Να είσαι γιατρός στο Κολονάκι, να δηλώνεις ετήσιο εισόδημα 15000 Ευρώ, να έχεις σπίτι 500-700 τ.μ. με πισίνα, τζακούζι, 500άρα Μερσεντές και ένα «πρόχειρο» 1600άρι για τα ψώνια σου και να θέλεις να δίνεις ίδιο φόρο στο κράτος με έναν συνταξιούχο πένητα οικοδόμο των 500 Ευρώ το μήνα, γίνεται μωρέ αχρείοι που καλύπτετε το σαθρό και δύσοσμο αυτό σύστημα; Υπάρχει τσίπα ρε ξευτιλισμένοι;

  Ειλικρινά λυπάμαι που έγινα μάρτυρας από Έλληνες της νότιας χώρας που δεν τρέφουν ιδιαίτερη εκτίμηση για τη Μακεδονία μας, θεωρώντας μας υποδεέστερους και παρακατιανούς. Εκτιμώ πως οι Μακεδόνες, δικαίως είμαστε περισσότερο Έλληνες από οποιονδήποτε άλλον κι ας ακούγεται αυτό αλαζονικό και υπεροπτικό!

  Χαρά στο κουράγιο για κάποια καταστήματα της περιοχής μας που ντύθηκαν τα Χριστουγεννιάτικα από τώρα και μας περιμένουν. Κουράγιο, θα περάσει…

  Στην Ελλάδα η μα…ία που δέρνει τους πολιτικούς μας είναι μοναδική και  ανεπανάληπτη. Αλλά και η δικιά μας ακόμη χειρότερη που μας πείθουν να τους ψηφίσουμε, αν και μέχρι εκείνη την στιγμή λέμε «να μου κοπεί το χέρι απ΄ την ρίζα του!»

  Ώστε εστία διαφθοράς είναι και τα ΚΑΠΗ ε; Ευτυχώς που δεν θα προλάβουμε να νοιώσουμε την θαλπωρή και την στοργή που προσφέρουν τα ΚΑΠΗ…

  Λίγο η ύφεση, λίγο η αλλαγή του Καλλικράτη και θα δούμε φως το 2012. Και αν. στον τόπο αυτό οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι λόγια του αέρα και μην διανοηθούμε εμείς οι απλοί πολίτες να ζητήσουμε κάτι απ΄ το κράτος. Ειδικά τώρα με τον Καλλικράτη…

  Καλή ήταν για κάποιους ΜΜΕδες η περίοδος που μας πέρασε. Βρέθηκαν στο κέντρο του ενδιαφέροντος των εκατοντάδων υποψηφίων που πάνω στο άγχος και την αγωνία τους, τους εμπιστεύθηκαν όποιον είχε δυνατότητα πρόσβασης σε κάποιο μέσο. Δεν ήξεραν. Δεν ρώταγαν όμως;
  Φωτιά στα μπατζάκια των ελαιουργείων στην Πιερία αυτήν την περίοδο. Όπως για παράδειγμα του Στέργιου Γκριμούρα στην Σκοτίνα και του Χρήστου Δούλκα στην Πλάκα Λιτοχώρου που παραλαμβάνουν τον καρπό της ελιάς και τον μετατρέπουν στο εκπληκτικό ελαιόλαδο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε απ΄ την ποιότητα της Νότιας Ελλάδας και της Κρήτης….

  Συνεχίζουν να αργούν απελπιστικά να έρχονται στα σχολεία μας οι  τακτικές χρηματοδοτήσεις καθιστώντας άκρως προβληματική την εύρυθμη λειτουργία τους. Κι έχεις την Διαμαντοπούλου να σου μιλάει με κομπορρημοσύνη «για το σχολείο του μέλλοντος» και πραγματικά τρελαίνεσαι!

  Βγαίνει και ο πολύ golden boy Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος που παίρνει   όσα παίρνει ένας δημόσιος υπάλληλος τον χρόνο και μιλάει για περιστολή των δαπανών και άλλες σαχλαμάρες. Για τον ίδιο φυσικά δεν ισχύει τίποτε! (Και εσύ λαέ ακόμη τον κοιτάς, έ;;;)

  Μεσογειακό ταμπεραμέντο και πράσινα άλογα. Δεν είμαστε ικανοί  ούτε καν τους ξενέρωτους Γάλλους να φτάσουμε που κατέβηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζει ο Σαρκοζί!

  Οι διορισμένοι διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων να έχουν μια ρήτρα συνυπευθυνότητας όταν υπερβαίνουν τους προϋπολογισμούς τους, με άμεση μείωση της αποζημίωσης τους. Να δείτε πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά θα μειωθούν τα ανοίγματα!

  Είχαμε τα έργα και τις ημέρες του πάλαι ποτέ ανύπαρκτου Αγροτικού καναλιού, που ήταν μόνον στα χαρτιά και ξόδευε αφειδώς το χρήμα. Έχουμε τώρα το κανάλι της Βουλής που συνεχίζει να στοιχίζει 4 εκατ. Ευρώ και δεν μας προσφέρει απολύτως τίποτε. Οι εκδρομές των ΚΑΠΗ σας φταίνε, αυτή η άναρχη και επαίσχυντη κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος δεν σας λέει τίποτε επιτέλους;

  Μπράβο στα σαΐνια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στέλνουν σημειώματα για πληρωμή της περαίωσης και σε νεκρούς φορολογούμενους. Ειδικά αυτήν την περίοδο της βαθιάς και πρωτόγνωρης ύφεσης και κρίσης που οι επαγγελματίες αδυνατούν να πληρώσουν μέχρι και το ΦΠΑ τους…(Είναι ποτέ δυνατόν να πάρεις το ραβασάκι σου στις 4 και πρέπει να το πληρώσεις μέχρι τις 18 Νοέμβρη;;;)

  Ποιος στην χάρη μας. Έρχονται τα ηλεκτρονικά διόδια. Πιλοτικά θα εφαρμοστούν στην Εγνατία και θα μας τα παίρνουν μέσω τραπέζης, χωρίς να ρωτάνε. Κι αν κάποιος δεν έχει ή δεν θέλει να έχει λογαριασμό στην τράπεζα τι γίνεται ρε συντρόφια;

  Ήρθε η ώρα του Κώστα Καραμανλή. Επιτέλους, ας μιλήσει να ακούσουμε όλοι μας το  τι έχει να  μας πει. Άλλωστε το θέλει κι ο διάδοχός του αυτό….

  Επιμύθιο: φοβερός ο Γιώργος στο μαραθώνιο. Τον θαύμασε το Ελληναριό. Το κορμοστασιά καμαρωτή είναι αυτή; Να τον χαίρεται η μάνα του..

 • Δείτε επίσης...

 • error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο!