Συστατικά

1/2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
420 γρ. φύλλα σφολιάτας Χρυσή Ζύμη
1 πρέζα μπούκοβο
1 κ.σ. θυμάρι
250 γρ. mix τυριών
100 γρ. μπέικον
1 αβγό, για άλειμμα
Για το σερβίρισμα

σάλτσα BBQ

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Σε ένα γουδί βάζουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσει το σκόρδο.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας μας και αλείφουμε με το μείγμα του σκόρδου με ένα πινέλο.
Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, το θυμάρι, τα τυριά, το μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας τα υλικά για να κολλήσουν πάνω στη σφολιάτα.
Τυλίγουμε από τη μεγάλη πλευρά σε ρολό μέχρι τη μέση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και από την αντίθετη πλευρά.
Κόβουμε σε 20 κομμάτια και μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας και αλείφουμε με το αυγό.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Σερβίρουμε με τη bbq sauce.

 

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com