Στην ανακοίνωση-κάλεσμα του ΠΑΜΕ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σε συνέχεια της προσπάθειας του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού να βάλει πλάτη στις επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας για σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς, για τρομοκρατία και καταστολή κάθε αντίδρασης, την Παρασκευή 15 Νοέμβρη οδηγούνται σε δίκη συνδικαλιστές που διαμαρτυρήθηκαν για τη διεξαγωγή του νόθου συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΚ) το Σεπτέμβριο του 2018.

Με διαδικασίες που θυμίζουν τη δράση της cosa nostra, η τότε διοίκηση του ΕΚΚ (ΠΑΣΚΕ), επιχείρησε να στήσει ένα συνέδριο με αντιπροσώπους από σωματεία φαντάσματα, με θεατρινισμούς και μπράβους της νύχτας. Μέχρι και τη συνδρομή της εισαγγελίας και της αστυνομίας Κατερίνης ζήτησαν τα καλά παιδιά της εργοδοσίας οι οποίοι με ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες επιδιώξανε να περιφρουρήσουνε τις νόθες διαδικασίες του συνεδρίου, κάνοντας face control για το ποιος θα μπει και ποιος όχι στο χώρο του ΕΚΚ. Δεν τους σταματούσε τίποτα. Δίνοντας διαπιστευτήρια οι μηχανισμοί του κράτους είχαν ήδη καλέσει στο αστυνομικό τμήμα δυο μέλη του ΔΣ του ΣΙΥΝΠ «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με ανακοίνωση που καλούσανε τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν αυτό το όργιο νοθείας και να παραβρεθούν σε συγκέντρωση έξω από το ΕΚΚ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να καταδικάσουν συνολικά την ωμή παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας στα συνδικάτα και τις διαδικασίες τους. Την ίδια τακτική έβαλαν σε εφαρμογή τα τσιράκια της εργοδοσίας και στα συνέδρια της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, και της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Μετάλλου. Επιχειρήσανε να «μπάσουνε» την εργοδοσία και τους νόθους μέσα στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων με κάθε τρόπο. Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι τους αποκαλούν πια συνδικαλιστική μαφία. Δεν πρόκειται για μάχη ενός σωματείου. Είναι ζήτημα που αφορά όλους τους εργαζόμενους και άπτεται της ύπαρξης και αυτοτελής λειτουργίας των συνδικάτων συνολικά. Οι εργαζόμενοι να κάνουν την υπόθεση αλλαγής συσχετισμών στο κίνημα δική τους υπόθεση.

Την Παρασκευή 15 Νοέμβρη να στείλουμε ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση, εργοδοσία και στα στηρίγματά τους στο εργατικό κίνημα ότι η συνδικαλιστική δράση δεν ποινικοποιείται!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης την Παρασκευή 15 Νοέμβρη στις 10:30 πμ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης.