Συναδέλφισσες-φοι

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΕ στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας, καθώς επίσης και στο Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας, Μπουλούμης Δημήτρης και Βαρδακώστας Γιώργος, σας ενημερώνουν για τα εξής θέματα:

Α) Όσοι εκπ/κοί δεν έχουν τοποθετηθεί ή δεν έχουν αποσπαστεί, μπορούν να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση προτίμησης σχολείων, εφόσον βέβαια το επιθυμούν.

Οι παραπάνω αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω του συστήματος «Αθηνά», από την Παρασκευή 18-09-20 μέχρι την Κυριακή 20-09-20 και ώρα 23:59μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από τις ανακοινώσεις της υπηρεσίας στην ιστοσελίδα της Β΄/θμιας Εκπ/σης Πιερίας.

Β) Όσοι εκπ/κοί είναι τοποθετημένοι και δε συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση προτίμησης σχολείων, εφόσον βέβαια το επιθυμούν και αφού πρώτα ενημερωθούν για τα κενά των σχολικών μονάδων από τη σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας στην ιστοσελίδα της Β΄/θμιας Εκπ/σης Πιερίας.

Οι παραπάνω αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω του συστήματος «Αθηνά», από την Παρασκευή 18-09-20 μέχρι την Κυριακή 20-09-20 και ώρα 23:59μ.μ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από τις ανακοινώσεις της υπηρεσίας στην ιστοσελίδα της  Β΄/θμιας Εκπ/σης Πιερίας.

Γ) Η επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22-09-20 και θα έχει ως βασικό θέμα την εξέταση των παραπάνω αιτήσεων.

Προσοχή

Προς αποφυγή λαθών θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας και φυσικά να τηρήσετε τις προβλεπόμενες προθεσμίες.

Δ) Οι εκπρόσωποι της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών θα ζητήσουν από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, να συνεδριάσει άμεσα το συμβούλιο, ώστε να συζητηθεί ως θέμα η χρήση των ειδικών προσωπίδων από τους εκπαιδευτικούς ή ακόμη και η τοποθέτηση ειδικών προστατευτικών (πλέξιγκλας) στα γραφεία των καθηγητών της κάθε τάξης, διότι από τις πρώτες ημέρες των μαθημάτων διαπιστώσαμε πολλοί εκπαιδευτικοί, ότι προκύπτουν αναπνευστικά, φωνητικά και επικοινωνιακά προβλήματα από τη χρήση της υφασμάτινης μάσκας.

Επίσης θα προτείνουν στο συνδικάτο την κάλυψη του κόστους αγοράς των ειδικών προσωπίδων για όλα τα μέλη της ΕΛΜΕ Πιερίας, από το ταμείο της ΕΛΜΕ, εφόσον βέβαια δοθεί σχετική άδεια για τη χρήση τους από το Υπουργείο.

Επίσης θα απαιτήσουν από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ την υλοποίηση προηγούμενων αποφάσεων του Δ.Σ, που δεν έχουν υλοποιηθεί.

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ