Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου: «Η φερόμενη ρύθμιση βάζει τέλος στις ουρές της ντροπής, που σχηματίζονταν καθημερινά στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ»
Ομιλία της Βουλευτού Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων στο διυπουργικό νομοσχέδιο.
– Μείωση του επιτοκίου από 5% σε 3% για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε περίπτωση υπαγωγής στις 120 δόσεις
– Δημιουργία νομικού πλαισίου για την ψηφιακή έκδοση των συντάξεων
– Προμήθεια των φαρμάκων των καρκινοπαθών και των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας από τα φαρμακεία της γειτονιάς τους
– Ενίσχυση της ακαδημαϊκής ελευθερίας
Είναι ενδεικτικά κάποιες από τις θετικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που από χθες κατέστη νόμος του Κράτους. Η Βουλευτής κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής τόνισε χαρακτηριστικά ότι:
«Η φερόμενη ρύθμιση βάζει τέλος στις ουρές της ντροπής, που σχηματίζονταν καθημερινά στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και απαλλάσσει χιλιάδες ασθενείς, καρκινοπαθείς και πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, από την ταλαιπωρία που υφίσταντο για την προμήθεια των απαραίτητων φαρμάκων τους. Ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, το υποσχέθηκε και σήμερα η υπόσχεση αυτή γίνεται πράξη Πλέον, οι συμπολίτες μας αυτοί, θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα υψηλού κόστους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους ίδιους και για τον ΕΟΠΥΥ και από τα φαρμακεία της γειτονιάς τους».
Αναφορικά με τη διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο, επισήμανε ότι με τη νέα ρύθμιση παύει πλέον η εργαλειοποίηση του ασύλου και η υποβάθμιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Το πανεπιστημιακό άσυλο που είχε καταντήσει να αποτελεί άσυλο εκνομίας και διενέργειας κάθε είδους παράνομης δραστηριότητας αποκαθίσταται πλέον στην πραγματική του έννοια που δεν είναι άλλη από την κατοχύρωση της ακαδημαϊκής ελευθερίας.
Τέλος, όσον αφορά τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την τοπική αυτοδιοίκηση η Βουλευτής σημείωσε ότι δίνουν λύσεις στα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε ο Νόμος Κλεισθένη που ουσιαστικά οδηγούσε τους δήμους και τις περιφέρειες σε πλήρη ακυβερνησία. Με τις νέες ρυθμίσεις θεσμοθετούνται δια νόμου πλέον οι συμπράξεις μεταξύ των εκλεγμένων παρατάξεων ώστε να υπάρχει δυνατότητα λήψης αποφάσεων για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων των τοπικών κοινωνιών.