Συστατικά

100 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
300 γρ. μπρόκολο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, κόκκινο
πιπέρι
1 πρέζα μπούκοβο
1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το dressing

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
10 γρ. τζίντζερ
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
60 γρ. μουστάρδα, wholegrain
1 κ.σ. μέλι
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για τη σύνθεση

130 γρ. πράσινη σαλάτα
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
20 γρ. ηλιόσπορο
20 γρ. αμύγδαλα φιλέ
50 γρ. ρόδι
1 μανταρίνι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230ο C στον αέρα και βάζουμε δύο ταψιά για να κάψουν καλά.
Κόβουμε τα λαχανάκια σε λεπτές φέτες. Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια. Ξεφλουδίζουμε το κοτσάνι του και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μπολ και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε τα ταψιά από τον φούρνο και μοιράζουμε τα λαχανικά στα δύο ταψιά.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Για το dressing

Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το τζίντζερ τριμμένο, τη μουστάρδα, το μέλι, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε πολύ αργά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις προσθέτουμε στο dressing. Βάζουμε το μπρόκολο, τα λαχανάκια και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την πράσινη σαλάτα στο μπολ σερβιρίσματος και βάζουμε από πάνω τα λαχανικά με το dressing.
Προσθέτουμε τον ηλιόσπορο, το αμύγδαλο φιλέ, το ρόδι, το μανταρίνι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com