Scroll to top

Απάντηση του Ηλ. Παπαγεωργιάδη: Θωμά, μην κατηγορείς τους πολίτες. Ο Δήμαρχος είναι που άφησε την πόλη χωρίς νέες θέσεις παρκιγκ + με έναν πεζοδρομο «να εγκυμονει κινδύνους»


- 6 Νοεμβρίου 2018

 •  

  Στο πρόσφατο άρθρο του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Κατερίνης με τον συνδυασμό του Σάββα Χιονίδη «Πολίτες σε Δράση», Θωμά Αναστασιάδη, σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης και τα πάρκινγκ στον Δήμο Κατερίνης απαντά ο Ηλίας Παπαγεωργιάδης. Στην απάντηση αναφέρονται τα ακόλουθα:

  Αγαπητέ Θωμά,

  Με πολύ ενδιαφέρον διαβάζω τις αναρτήσεις σου σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές. Στην τελευταία από αυτές έφτασες στο σημείο να μας βγάλεις ως πλειοψηφία γκρινιάρηδες, τσιγκούνηδες και άλλα ωραία. Καλά τα λες για αυτούς που σε πιστεύουν. Πάμε τώρα να δούμε μαζί και την αλήθεια.

  1. Διερωτάσαι για το από ποτέ έχουμε προεκλογική περίοδο. Όταν εσύ ο ίδιος ανακοίνωσες τον Οκτώβριο πρώτος από τους νέους συμβούλους του Σάββα Χιονίδη ότι θα είσαι υποψήφιος σύμβουλος τον Μάιο του 2019, μήπως από μόνος σου προσδιόρισες ότι είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο; Αν όχι, τότε κακώς ανακοίνωσες, θα έπρεπε να περιμένεις. Αν ναι, τότε άσε και εμάς να μιλάμε για προεκλογικά έργα βιτρίνας.

  2. Επειδή είσαι ένας σοβαρός επιχειρηματίας με μεγάλη οικογενειακή ιστορία, σίγουρα θα συμφωνήσεις ότι σημασία έχει τα έργα να γίνονται με ποιότητα. Πρόσφατες δημοσιεύσεις δείχνουν ασφαλτοστρώσεις που έγιναν τον Ιανουάριο στην οδό Δημητρίου Νίκα να έχουν διαλυθεί εντός 10 μηνών. Αν είναι αλήθεια (ως τώρα δεν διαψεύστηκε) τότε δείτε τι θα κάνετε για να μη γίνουν και άλλα προεκλογικά έργα με την ίδια κάκιστη ποιότητα κατασκευής.

  3. Μας αναφέρεις ότι η Κατερίνη έχει πάρκιγκ. Για να δούμε ποια από αυτά έφτιαξε ο Σάββας Χιονίδης:

  Α. Υπόγειο πάρκιγκ Δημαρχείου: το έφτιαξε ο Θεόφιλος Καμπερίδης

  Β. Υπόγειο πάρκιγκ Πλατείας Δημαρχείου: το έφτιαξε ο Γιάννης Αμοιρίδης

  Γ. Πάρκιγκ Ευκαρπιδη: Ήταν ιδιωτικό, το αγόρασε ο Δήμος, ο Σάββας Χιονίδης ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ να προκηρύξει την κατασκευή μεγάλου υπογείου παρκιγκ και από πάνω πάρκου, αλλά έκανε μόνο το πάρκο, για να προλάβει τις εκλογές. Οι ουρές των αυτοκινήτων εκεί δεν είναι από τζαμπατζήδες, όπως μας βάφτισες συλλήβδην, αλλά από οδηγούς που δεν βρίσκουν εναλλακτική λύση.

  Δ. Πάρκιγκ Ανδρούτσου: Δεν ξέρω ποιος το έκανε πρώτη φορά, όχι πάντως ο σημερινός Δήμαρχος. Το λες ιδιωτικό, αλλά είναι του Δήμου. Κάνατε κάτι και δεν μας το είπατε;

  Ε. Πάρκιγκ Ξηρομερίτου: Αυτό είναι ιδιωτικό, αλλά ούτε αυτό έχει σχέση με τον σημερινό Δήμαρχο

  4. Ο Σάββας Χιονίδης έκανε έργο στην πόλη, ειδικά τις πρώτες του δυο τετραετίες, κανείς δεν το μηδενίζει. Όμως όλοι οι δημότες ξέρουν πως από το 2014 ως σήμερα ελάχιστα έγιναν στον Δήμο και το 2019 θα κλείσει τον κύκλο του χωρίς να προσθέσει θέσεις πάρκιγκ, παρά τα 13 χρόνια του ως Δήμαρχος. Μάλλον αφαίρεσε, για να είμαστε δίκαιοι.

  5. Την ίδια στιγμή που τόσα χρόνια δεν έκανε θέσεις στάθμευσης, παρά τις εισηγήσεις των συνεργατών του (που τώρα έχει ξεχάσει), ο σημερινός Δήμαρχος μας αφήνει μια πόλη με:

  – Περισσότερο πράσινο

  – Περισσότερα αδέσποτα (που δεν τα συνέλεξε και φρόντισε, παρά τις θετικές σου προτάσεις)

  – Πεζοδρόμους που έχουν γίνει ανεξέλεγκτο χώροι στάθμευσης

  – Τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης σε κατάσταση αδιανόητη, που για να είμαι ευγενικός “εγκυμονεί κινδύνους”. Το πρόσφατο περιστατικό που μας συγκλόνισε όλους, με τον συμπολίτη μας που κτυπηθηκε από αυτοκίνητο, δεν είναι μια σπάνια εξαίρεση. Ρώτα να μάθεις ότι έχουν συμβεί πολλά αντίστοιχα περιστατικά, μικρότερης σοβαρότητας.

  Αγαπητέ Θωμά,

  Η απερχόμενη δημοτική αρχή πραγματοποίησε έργο, κανείς δεν το μηδενίζει. Όμως δεν είναι αρκετό και σίγουρα δεν αρκεί για να μας οδηγήσει στη νέα δεκαετία. Σεβόμαστε ό,τι έγινε, σεβόμαστε τον κύκλο που έκανε ο Σάββας Χιονιδης και θέλουμε να πάμε παρακάτω, να επιταχύνουμε! Η επιλογή της πλειοψηφίας να θέλει αλλαγή, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας λες πως ποτέ δεν πληρώσαμε για πάρκιγκ! Δεν φταίμε εμείς οι πολίτες για τις ανεπάρκειες ενός Δημάρχου που συνειδητά αφαίρεσε θέσεις στάθμευσης από την πόλη!

  Η Κατερίνη θα αποκτήσει νέες θέσεις πάρκιγκ μετά την εκλογή του Θανάση Λιακόπουλου ως Δημάρχου. Και πολυόροφο επίγειο πάρκιγκ δίπλα στο κτήριο Ευκαρπιδη και πάρκιγκ κοντά στο Εθνικό Στάδιο (εκεί που η σημερινή διοίκηση είχε δημιουργήσει σκουπιδότοπο) καθώς και παρκιγκ για λεωφορεία, για να φέρουμε τους τουρίστες στην πόλη και να προσθέσουμε θέσεις εργασίας και εισόδημα σε εκατοντάδες συνδημότες μας.

  ΜΦΧ

   Ηλίας Παπαγεωργιάδης

   

 • Δείτε επίσης...

 • error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο!