Από την εμφάνιση του Σύμπαντος στη γέννηση της ζωής: Εκδήλωση από τη Φιλοσοφική Ομάδα της ΕΠΜ
Περί Αστροφυσικής ο Λόγος τον οποίον σας περιμένουμε να ανα-ζητήσουμε τι συνέβη πριν από 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια αμέσως μετά τη Μεγάλη Έκρηξη. Τότε που το Σύμπαν ήταν συγκεντρωμένο σε ένα σημείο με εξαιρετικά υψηλή πυκνότητα και θερμοκρασία. Αμέσως μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, το Σύμπαν διαστάλθηκε ταχύτατα δημιουργώντας τους γαλαξίες οι οποίοι αποτελούνται από 100 δισεκατομμύρια αστέρες ο καθένας. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αστέρων αυτών έχει πλανήτες που περιφέρονται γύρω από αυτούς, όπως παρατηρούμε και στο δικό μας ηλιακό σύστημα.
Πώς όμως δημιουργήθηκε η ζωή στον πλανήτη μας;
Υπάρχουν άλλοι πλανήτες που έχουν ζωή όπως έχουμε στη Γη;
Πώς δημιουργούνται γενικά τα αστέρια και ποια η εξέλιξή τους;
Στην ομιλία του, ο Δρ. Θωμάς Γ. Μπίσμπας, αστροφυσικός, ερευνητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης & Πανεπιστημίου Κολωνίας,
θα αναφερθεί σε πολλά και σημαντικά ερωτήματα που θέτει ο κοινός νους όταν κοιτάει τον ουρανό. Μέσα από μια ανασκόπηση της δημιουργίας του Σύμπαντος έως την εμφάνιση της ζωής στον πλανήτη μας, θα προσπαθήσει να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά, τοποθετώντας έτσι τον άνθρωπο στο Σύμπαν, όπως προκύπτει από την επιστήμη της Κοσμολογίας και της Αστροφυσικής.
Η συνάντηση θα είναι διαδραστική και θα διεξαχθεί στις 7 του Νοέμβρη, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:00’ το απόγευμα, στο χώρο της Εστίας Πιερίδων Μουσών, Ειρήνης 32 (Πλατεία Πολιτισμού), δίπλα στο 5ο Γυμνάσιο.
Θα πιούμε καφέ και θα φιλο-σοφήσουμε!
Η είσοδος όπως πάντα ελεύθερη.