Το πρώτο κτίσμα στην Πιερία, το οποίο κρίθηκε ετοιμόρροπο και επικίνδυνο από την αρμόδια επιτροπή, κατεδαφίστηκε χθες, Τετάρτη 23 Ιουνίου, στην κοινότητα της Καρίτσας.

Επρόκειτο για διώροφο μισογκρεμισμένο κτίριο, κοντά στην κεντρική πλατεία, το οποίο αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια αλλά και την υγιεινή των πολιτών. Ήταν δε εδώ και δεκαετίες πάγιο αίτημα των κατοίκων η κατεδάφισή του, καθώς είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και έκανε… ριψοκίνδυνη τη διέλευση των πεζών από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η διαδικασία για την κατεδάφισή του ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου, ύστερα από εισήγηση της Τοπικής Κοινότητας στον Δήμο Δίου-Ολύμπου περί της επικινδυνότητάς του. Το αίτημα διαβιβάστηκε στην αρμόδια Τριμελή Επιτροπή Επικίνδυνων και Ετοιμόρροπων Κατασκευών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, έγινε αυτοψία και κατόπιν συνεδρίασης το κτίριο κρίθηκε επικίνδυνο και ετοιμόρροπο.

Η απόφαση προέβλεπε την κατεδάφιση και αποκατάσταση του οικοπέδου με ευθύνη και έξοδα των ιδιοκτητών, υπό τη μέριμνα του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε χθες παρουσία του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνου Σαμαρά, του Αντιδημάρχου Γιώργου Καραλή και του Προέδρου της Κοινότητας Καρίτσας Κωνσταντίνου Γκίνα, που επέβλεψαν την διαδικασία.

Σημειώνεται πως η κατεδάφιση των παλιών, επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτιρίων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από την πτώση κτιρίου ύστερα από τον σεισμό στη Σάμο στις 30 Οκτωβρίου 2020, που στοίχισε τη ζωή δυο νέων παιδιών.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: