Scroll to top

Αράχνες έπιασαν τα tablet της ΕΛ.ΑΣ. που… υποτίθεται θα έκοβαν κλήσεις! (ΦΩΤΟ)


- 17 Ιανουαρίου 2020

 •  

   

  Παρήγγειλαν, πλήρωσαν αλλά δεν λειτούργησαν! Μια ακόμα πρόχειρη αγορά εξοπλισμού αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ που έγινε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, φέρνει στη δημοσιότητα το astinomiko.gr.

  Αράχνες έχουν πιάσει εκατοντάδες συσκευές tablet σε όλες τις διευθύνσεις Τροχαίας της Αττικής που θα χρησιμοποιούνταν (υποτίθεται) για την ηλεκτρονική επιβολή προστίμων σε παραβάτες οδηγούς.

  Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια όταν το Ελληνικό Δημόσιο προχώρησε στην αγορά των συγκεκριμένων συσκευών μετά από διαγωνισμό που διεξήχθη. Στόχος ήταν το προσωπικό της Τροχαίας να αφήσει το παραδοσιακό μπλοκάκι και το στυλό και να κρατά στα χέρια του ένα σύγχρονο εργαλείο δουλειάς. Μάλιστα, πριν από δυο μέρες τα υπουργεία Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπέγραψαν προγραμματική συμφωνία «στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών που αποσκοπεί στην απομείωση των διοικητικών βαρών και την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών υστερήσεων στους τομείς των επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, της οδικής ασφάλειας, της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, της υλοποίησης τεχνικών έργων, καθώς και της διοικητικής λειτουργίας του Υπουργείου». Σε αυτήν την συμφωνία περιλαμβάνονται και τα… σκονισμένα tablets. Ποια είναι όμως η… ελληνική πραγματικότητα;

   

   

  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει το astinomiko.gr, το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν λειτούργησε ποτέ καθώς λίγο καιρό μετά την αγορά και την πληρωμή των συσκευών, η εταιρεία που τα είχε προμηθεύσει στο Ελληνικό Δημόσιο έβαλε «λουκέτο». Επίσης, στην μια και μοναδική φορά που οι συσκευές δοκιμάστηκαν υπήρχαν προβλήματα με την σύνδεση τους στο διαδίκτυο και ουσιαστικά οδηγήθηκαν στην αχρηστία.

  To astinomiko.gr απευθύνθηκε στον Νίκο Ρήγα, Α’ αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και που ήταν ένας από τους… τυχερούς αστυνομικούς που είδαν για μια φορά τα συγκεκριμένα tablets. «Προσωπικά, σταμάτησα αυτοκίνητο στην συμβολή των οδών Ιουλιανού και Γ’ Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας για να βεβαιώσω μια παράβαση και καθώς δεν μπορούσα να συνδεθώ στο διαδίκτυο, αναγκάστηκα να πάω δυο τετράγωνα πιο κάτω. Επίσης, οι συνάδελφοι μου έπρεπε να μετατραπούν σε… αχθοφόρους καθώς ο εκτυπωτής που είχε αγοραστεί δεν ήταν μικρός και εύχρηστος αλλά μεγάλος τον οποίο έπρεπε να κουβαλάνε. Το σύστημα δεν ήταν συνδεδεμένο ούτε με το υπουργείο Οικονομικών ούτε με το υπουργείο Μεταφορών ούτε με την Τροχαία. Εμείς σαν τροχονόμοι ζητάμε ένα ψηφιακό σύστημα που να είναι συνδεδεμένο με όλες της υπηρεσίες αλλά να είναι εύχρηστο και με εμβέλεια σε όλη την Αττική».

  Μάλιστα, υπήρχε η πρόβλεψη όταν κάποιος οδηγός δεν πλήρωνε το πρόστιμο σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το ποσό θα μεταφερόταν ηλεκτρονικά στο σύστημα Taxis και θα υπολογιζόταν στις τυχόν οφειλές του προς το Δημόσιο. Την ίδια στιγμή βέβαια, οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας εδώ και χρόνια βεβαιώνουν παραβάσεις και «κόβουν» κλήσεις με φορητές συσκευές που είναι λειτουργικές, εύχρηστες και με εμβέλεια σε όλο το κέντρο της Αθήνας.

   

   

 • Δείτε επίσης...