Σήμερα σας έχουμε μια φανταστική συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δείτε πως θα την φτιάξετε.

Υλικά Συνταγής

1 1/2 κιλό χταπόδι
3 μέτρια κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
6 μέτριες πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο
400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. Κόκκινο Ξίδι
2 δαφνόφυλλα
4-5 κόκκοι μπαχάρι
1 κ.σ. ζάχαρη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια μεγαλύτερα από μπουκιά. Το τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με το ξίδι και το σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες και τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10λεπτά μέχρι να μελώσουν (όχι να κάνουν χρώμα).

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις προσθέτουμε στο χταπόδι και ανακατεύουμε ελαφρά ίσα να λαδωθούν. Περιχύνουμε με τις ντομάτες και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και μπόλικο πιπέρι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, ίσα που να μισοσκεπάζει το φαγητό. Σιγοβράζουμε περίπου για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το χταπόδι και να μελώσει η σάλτσα του φαγητού.

Δοκιμάζουμε το χταπόδι γιαχνί και αν χρειάζεται αλάτι προσθέτουμε. Ποτέ δεν αλατίζουμε ένα φρέσκο χταπόδι αν δεν το δοκιμάσουμε πρώτα. Είναι αρκετά αλμυρό από μόνο του.

Πηγή: argiro.gr