Τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στον 5ο Δρόμο των Αθανάτων κατάφερε να κατακτήσει η Καλλιόπη Καρτσαμπά από την Πιερία. Ο αγώνας υπεραπόστασης των 142 χιλιομέτρων, που καλύπτει τη διαδρομή Τρίπολη – Σπάρτη – Μυστρά – Καλαμάτα, διεξήχθη το διήμερο 26 και 27 Οκτωβρίου 2019.

Ο αγώνας αποτελεί επί της ουσίας μια σύνδεση των τεσσάρων αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία περνούν οι αθλητές, ενώ αποτελεί και κριτήριο εισαγωγής στον Διεθνή Αγώνα Σπάρταθλον.

Πρόκειται για το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη, το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, το άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά και το άγαλμα της Νίκης (με τις μορφές του Γρηγορίου Δικαίου – Παπαφλέσσα και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη) στην Καλαμάτα. Η διαδρομή κινείται σχεδόν ολόκληρη στο όρος Ταΰγετος.

Στον φετινό Δρόμο των Αθανάτων έλαβαν μέρος 96 δρομείς, ανάμεσά τους και η Καλλιόπη Καρτσαμπά, δρομέας του ΑΠΣ Πιερίας «Ζευς» και της Iron Team, η οποία διένυσε τη διαδρομή σε 18 ώρες, 26 λεπτά και 4,494 δευτερόλεπτα κατακτώντας τη δεύτερη θέση στις γυναίκες και την 33η στο σύνολο.

Επιπλέον, με την επίδοσή της αυτή η Καλλιόπη Καρτσαμπά εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στον επόμενο αγώνα Σπάρταθλον, απόστασης 250 χλμ. καθώς έπιασε το όριο των 19 ωρών.