Scroll to top

Ατομικές κις λορέν


- 23 Μαΐου 2020

  •  

     

    Συστατικά

    βούτυρο, για τις φόρμες
    300 γρ. έτοιμη ζύμη τάρτας εμπορίου
    2 φέτες μπέικον
    2 κ.σ. μαϊντανό
    50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
    2 αβγά, μέτρια
    100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
    αλάτι
    πιπέρι
    ρόκα, για το σερβίρισμα

     

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    Βουτυρώνουμε ελαφρώς 4 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 8 εκ.
    Ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη τάρτας στον πάγκο εργασίας.

    Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 10 εκ. ή ένα μαχαίρι κόβουμε 4 δίσκους ζύμης, τους οποίους βάζουμε πάνω στις ατομικές ταρτιέρες.
    Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της κάθε φόρμας με τη ζύμη.
    Με ένα πιρούνι τρυπάμε την κάθε βάση ζύμης σε αρκετά σημεία.

    Απλώνουμε μεμβράνη σε κάθε ταρτάκι και ρίχνουμε όσπρια για βάρος ώστε να μη φουσκώσουν.
    Βάζουμε τις φόρμες στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά.
    Αφαιρούμε τις φόρμες από τον φούρνο και βγάζουμε το βάρος.

    Ψιλοκόβουμε το μπέικον, τον μαΪντανό και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη γραβιέρα, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
    Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και γεμίζουμε τις φόρμες στα ¾ του ύψους τους.
    Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξει η γέμιση.

    Αφαιρούμε τις φόρμες από τον φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να σφίξουν εντελώς για περίπου 20 λεπτά.
    Σερβίρουμε με φύλλα ρόκας.

     

     

    Πηγή: akispetretzikis.com

     

  • Δείτε επίσης...