Επιλέξαμε 5 κοκτέιλ τα οποία θα σας εντάξουν όμορφα στο φθινοπωρινό κλίμα, μέχρι φυσικά να αρχίσουν να πέφτουν τα πρώτα χιόνια και αρχίσουμε να επιλέγουμε κάποια κοκτέιλ για πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Old fashioned
Συστατικά

60 ml μπέρμπον ή ουίσκι
1 κύβος άσπρης ζάχαρης ή 1 κοφτό κουτ. γλυκού
3 σταγόνες Angostura bitters
1 ακέρωτο πορτοκάλι
Διαδικασία

Σε ένα ποτήρι του ουίσκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και την βρέχουμε με την ανγκοστούρα. Αν είναι κύβος, τον πιέζουμε με το γουδοχέρι ή ένα κουταλάκι να λιώσει καλά. Αν είναι σκληρή και δεν λιώνει εύκολα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη σόδα (περίπου 1 κουταλιά της σούπας). Προσθέτουμε 4 – 5 παγάκια και το ουίσκι.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος του πορτοκαλιού δύο λωρίδες από τη φλούδα του. Διπλώνουμε μία-μία τις λωρίδες στη μέση, πάνω από το ποτήρι, με το εξωτερικό μέρος του φλοιού τους προς τα έξω, έτσι ώστε να απελευθερωθούν μέσα στο ποτό τα αιθέρια έλαιά τους. Ανακατεύουμε λίγο με έναν αναδευτήρα για να ανακατευτεί το ουίσκι με την λιωμένη ζάχαρη και… άσπρο πάτο!

Manhattan
Συστατικά

40 ml rye ουίσκι ή μπέρμπον (η αυθεντική συνταγή είναι µε rye ουίσκι σίκαλης)
20 ml κόκκινο βερµούτ
5 ml angostura bitter
Διαδικασία

Σε ένα ποτήρι αναδεύσεως βάζετε όλα τα υλικά και άφθονο σκληρό πάγο. Ανακατεύετε µε προσοχή – µε κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και όχι κυκλικές (γιατί έτσι δεν λιώνει εύκολα ο πάγος )- και σερβίρετε σε old fashioned ποτήρια, χωρίς να προσθέσετε άλλο πάγο.

Για πιο ξηρή εκδοχή µπορείτε να αντικαταστήσετε το κόκκινο βερµούτ µε λευκό extra dry.

Glasgow
Συστατικά

60 ml blended ουίσκι
30 ml γαλλικό βερμούτ
1 κουτ. γλυκού αψέντι
1 σταγόνα Peychaud’s bitters
Διαδικασία

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ μαζί με σπασμένο πάγο. Ανακατέψτε καλά και στην συνέχεια σουρώστε σε ένα παγωμένο ποτήρι

Negroni

Συστατικά

30 ml τζιν
30 ml Campari
30 ml γλυκό κόκκινο βερμούτ
Διαδικασία

Ανακατεύετε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο και σουρώνετε σε παγωμένο ποτήρι με μία φέτα πορτοκάλι.

Añejo New Fashioned
Συστατικά

60 ml Casamigos añejo tequila
7,5 ml σιρόπι αγαύης
2 σταγόνες orange bitters
2 σταγόνες Angostura bitters
Διαδικασία

Προσθέστε τα συστατικά σε ένα σέικερ. Προσθέστε πάγο και ανακατέψτε γρήγορα για 30 έως 40 δευτερόλεπτα. Σουρώστε σε ένα ποτήρι. Προσθέστε ένα μεγάλο παγάκι και γαρνίρετε με μια φλούδα ποστοκαλιού τυλιγμένη γύρω από ένα κεράσι Luxardo.

 

Πηγή:perpetual.