Αυτή είναι η ιστοσελίδα που δείχνει πόσο γεράσαμε – Μην την επισκεφτείτε αν είστε επιρρεπής στις… κρίσεις ηλικίας
Επειδή δεν μας έφταναν οι κρίσεις υπαρξισμού και ηλικίας που παθαίνουμε από μόνοι μας, κάποιος σκέφτηκε να δημιουργήσει μία ιστοσελίδα που μας επισημαίνει όλα αυτά που αποδεικνύουν πως πέρασαν τα χρόνια.
Ο λόγος για το –αμείλικτο– You’re getting old!, στο οποίο αν έχεις όρεξη να μελαγχολήσεις μπορείς να μπεις, να συμπληρώσεις την ημερομηνία γέννησής σου και να πάρεις ένα βουνό πληροφοριών που μόνο σκοπό έχουν να σου πουν ότι μεγάλωσες.
Το πρώτο στοιχείο που δίνουν είναι αυτό που λίγο-πολύ όλοι ξέρουμε, την ηλικία μας. Στη συνέχεια, αρχίζει να μας βάζει καλύτερα στη «φιλοσοφία» του και μας λέει πόσες ακριβώς μέρες είμαστε στη ζωή, για να καταλήξει στο ότι είμαστε τόσο μεγάλοι που ο αριθμός αυτός αποτελεί το άθροισμα των ημερών που έχουν ζήσει συνδυαστικά δύο άνθρωποι.
Αυτό, όμως, είναι μόνο η αρχή, αφού –ξεκινώντας από τα μαλακά σημειώνοντας το ζώδιό μας και τον γενέθλιο λίθο μας– αρχίζει να μας παραθέτει μία σειρά πληροφοριών, όπως πόσα κεράκια έχουμε σβήσει όλη μας τη ζωή, πόσες αναπνοές έχουμε πάρει, πόσες φορές από τη μέρα που γεννηθήκαμε η Σελήνη έχει περιστραφεί γύρω από τη Γη και πόσοι άνθρωποι ήταν στη ζωή όταν γεννιόμασταν.
Επιπλέον, μας δίνονται και άλλες ευχάριστες πληροφορίες, όπως το πόσα χιλιόμετρα έχουμε ταξιδέψει σε σχέση με την περιστροφή της Γης γύρω από τον Ήλιο.
Ωστόσο, οι δημιουργοί της ιστοσελίδας θεώρησαν ότι αυτά τα στοιχεία δεν θα μας αποτελειώσουν και γι’ αυτό αποφάσισαν να μας αποκαλύψουν και ένα γεγονός του παρελθόντος που βρίσκεται πιο κοντά χρονικά στην ημέρα της γέννησής μας από ό,τι η σημερινή ημερομηνία, όπως για παράδειγμα η ανακάλυψη του Πήλινου Στρατού του Τσιν Σι Χουάνγκ στην Κίνα το 1974.
Την ίδια στιγμή, μας υπενθυμίζει ότι γεγονότα που μπορεί να μας φαίνονται πολύ μακρινά πραγματοποιήθηκαν ενώ εμείς βρισκόμασταν στη ζωή, έστω και ως βρέφη, ενώ άλλα, που μπορεί να τα νιώθουμε σαν να έγιναν χθες, συνέβησαν κατά τα εφηβικά μας χρόνια και ξεπερνούν πλέον τουλάχιστον τη δεκαετία.
Στην περίπτωση που σκέφτεστε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα, γιατί θέλετε να αποδείξετε πόσο ακομπλεξάριστοι με την ηλικία σας είστε, θα πρέπει να σας προειδοποιήσω για δύο πράγματα.
Αν είστε σε ηλικία που ξεπερνά το προσδόκιμο ζωής, αποφύγετε το κάτω μέρος της σελίδας το οποίο σας ενημερώνει για το πόσα από τα άτομα που γεννήθηκαν την ίδια μέρα με εσάς ζουν και πόσα έχουν πεθάνει, ενώ αν είστε από 35 και πάνω θα σας ανακοινώσουν ότι ανήκετε σε γηραιότερη ηλικιακή ομάδα σε σχέση με τον μέσο επισκέπτη της ιστοσελίδας.
Πηγή: athensvoice.gr