Στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε ο «Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης» (ΟΠΕΔ), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Υπουργείο Δικαιοσύνης με θέμα «Δικαιοσύνη – Οικονομία – Ανάπτυξη», συμμετείχε ο Βουλευτής Φώντας Μπαραλιάκος.

Στο πλαίσιο της ημερίδας είχε την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να συζητήσει με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις στην Γαλλία και για το αν θα επηρεάσουν την χώρα μας στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπεύθυνη για την οργάνωση της ημερίδας ήταν η «δική μας» η εκ Κατερίνης ορμώμενη Εύα Σκλιοπίδου, που φρόντισε να κυλίσουν όλα άψογα, εισπράττοντας στο τέλος της εκδήλωσης από καλεσμένους και συμμετέχοντες τα εύσημα.

Ο Βουλευτής παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις παρεμβάσεις του Υπουργού Γ.Φλωρίδη και Υφυπουργού Ιωάννη Μπούγα, πανεπιστημιακών και διακεκριμένων επιστημόνων, υπογραμμίζοντας ότι η γνώση, ο διάλογος και η θεσμική συνέπεια είναι τα βασικά θεμέλια για μια δίκαιη, διαφανή και αποδοτική Πολιτεία.