Τα social media μπορεί να λειτουργήσουν ως «Μεγάλος Αδερφός» ακόμη και σε διαμάχες (ανάλογα με την περίπτωση) που διεξάγονται στις δικαστικές αίθουσες.

Η ελληνική νομολογία φαίνεται ότι αφήνει περιθώρια για αξιοποίηση περιεχομένου από τα κοινωνικής δικτύωσης, ως αποδεικτικό μέσο, στις διαμάχες που διεξάγονται στις δικαστικές αίθουσες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, η δικηγόρος Ελένη Μαγειροπούλου ανέφερε ότι πρόκειται για περιπτώσεις που συμβαίνουν στο πλαίσιο κάποιας αντιδικίας, όπως για ρύθμιση οφειλών, υπαγωγή στο νόμο υπερχρεωμένων νοικοκυριών, για διατροφή ή επιμέλεια τέκνων, μισθωτικές διαφορές, υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και πολλές ακόμα περιπτώσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό, σε τέτοιες δικαστικές κόντρες, ακόμη και τράπεζες και εφορίες μπορούν να προσκομίζουν ως αποδεικτικά μέσα φωτογραφίες, αναρτήσεις, ακόμα και μηνύματα που έχουν ανταλλάξει.

Άλλωστε, η δυνατότητα για ρύθμιση των προτιμήσεων του χρήστη των social media ως προς τις κοινοποιήσεις που δεν θίγουν την ιδιωτικότητά του, είναι στην αποκλειστική του ευχέρεια. Οι χρήστες είναι εκείνοι που μπορούν να επιλέξουν ποιος θα βλέπει τις αναρτήσεις τους και ποιοι όχι.
Πάντως, όπως επισημαίνεται, τα δικαστήρια δεν δέχονται πάντα τέτοιου είδους στοιχεία ως αποδεικτικά μέσα και πολλές φορές τα απορρίπτουν.

 

Δείτε το βίντεο εδώ

 

Πηγή:dikaiologitika.gr