Σε κατάσταση πολιορκίας παραμένει η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος των διοδίων των Μαλγάρων. Οι αγρότες διατηρούν το μπλόκο τους και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο, καθώς το ρεύμα προς Αθήνα παραμένει αποκλεισμένο για 21η ημέρα. Όσο για το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη έκλεισε την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με δηλώσεις της συντονιστικής επιτροπής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχει πρόθεση να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία το πρωί της Τρίτης, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των πολιτών για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

«Πόλεμος» νεύρων με την αστυνομία για την ασφάλεια

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ αγροτών και Αστυνομίας είναι συνεχείς και ιδιαίτερα τεταμένες. Οι Αρχές πιέζουν για την απομάκρυνση τρακτέρ και παραπηγμάτων από το οδόστρωμα. Επικαλούνται σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των οδηγών αλλά και των ίδιων των διαδηλωτών που κινούνται πεζοί σε έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Από την πλευρά τους, οι παραγωγοί εμφανίζονται ανένδοτοι: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μετακινήσουμε κάτι. Ας οριοθετήσουν τον δρόμο και η κυκλοφορία θα διεξαχθεί κανονικά», υποστηρίζουν, μεταθέτοντας την ευθύνη της οργάνωσης στην Τροχαία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μάλγαρα: Η συμβολική κίνηση των αγροτών με το δωρεάν ρύζι!