Συστατικά

Για τη μπεσαμέλ

50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
400 γρ. γάλα
πιπέρι
αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
50 γρ. παρμεζάνα

Για τα burger

8 ψωμάκια για burger
150 γρ. κέτσαπ
250 γρ. ζαμπόν, σε φέτες
300 γρ. mix τυριών

Για τη σύνθεση

50 γρ. κέτσαπ
50 γρ. mix τυριών

Για το σερβίρισμα

ρόκα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μπεσαμέλ

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύομε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο από το βούτυρο.
Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει η σάλτσα και να πάρει μια βράση.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε πιπέρι, αλάτι, το μοσχοκάρυδο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφήνουμε στην άκρη.

Για το burger

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και απλώνουμε την κέτσαπ στην κομμένη επιφάνειά τους.
Απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. τη βάση από τα ψωμάκι. Μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια το ζαμπόν, τη μπεσαμέλ, τα τυριά και καλύπτουμε με τα καπάκια από τα ψωμάκια.
Καλύπτουμε την πάνω πλευρά με την κέτσαπ, τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε για 15 λεπτά για να πάρει χρώμα και να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε με ρόκα.

 

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com