Υλικά

Για το burger
4 ψωμάκια μπριός για burger
4 φιλέτα κοτόπουλου στήθος
2 λουκάνικα χωριάτικα
500γρ. γαρίδες κατεψυγμένες
1 πιπεριά κόκκινη
σάλτσα ΒΒQ
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
πάπρικα γλυκιά
πάπρικα καυτερή
σκόρδο σε σκόνη
κρεμμύδι σε σκόνη
θυμάρι ξερό
αλάτι, πιπέρι

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
2 κρεμμύδια
ξίδι βαλσαμικό λευκό
2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Για τα καραμελωμένα τα κρεμμύδια: Τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα σοτάρετε σε τηγάνι που καίει με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις γίνουν διάφανα και αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Προσθέτετε 1/3 φλιτζανιού ξίδι και αφήνετε να καραμελώσουν για 30 λεπτά περίπου. Αφήνετε στην άκρη.

Για τα burgers: Βάζετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Κόβετε το κοτόπουλο σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζετε στο τηγάνι τα λουκάνικα και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το κοτόπουλο και τις γαρίδες καθαρισμένες.

Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά. Σοτάρετε για 7-8 λεπτά και μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε για 3-4 λεπτά την πιπεριά.

Φτιάχνετε τα burgers απλώνοντας στο κάτω ψωμάκι BBQ sauce και κάνοντας στρώματα, εναλλάσσοντας το κοτόπουλο, το λουκάνικο, τις γαρίδες, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και την πιπεριά.

 

Πηγή: olivemagazine.gr