Το αφήνετε στη μαρινάδα αποβραδίς, το βάζετε στο ταψί, το νοστιμεύετε με ένα μείγμα μουστάρδας, μελιού, σόγιας σος και θυμαριού κι αφού ψηθεί, το περνάτε για λίγο από το γκριλ για να δημιουργηθεί μια λαχταριστή, τραγανή πέτσα. Προτιμήστε να αλατίσετε το κρέας ανάλογα με τη γεύση σας αφού το σερβίρετε, γιατί είναι ήδη μαριναρισμένο στο υγρό μείγμα με αλάτι και έχει ψηθεί με τη σόγια.

 

Υλικά

1 ενιαίο κομμάτι χοιρινού χωρίς κόκκαλο, 1,5 κιλό (λαιμός, μπούτι, κόντρα)

3 κουτ. σούπας μουστάρδα

3 κουτ. σούπας σόγια σος

500 ml λευκό κρασί

3 κουτ. σούπας μέλι

5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Πριν μαγειρέψετε το κρέας βάλτε σε ένα μπολ 4 λίτρα νερό, 50 γρ. αλάτι και 100 γρ. ζάχαρη. Ανακατέψτε για να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι και βάλτε στη μαρινάδα το κομμάτι του κρέατος. Αφήστε το στο ψυγείο για 8 ώρες.

Μετά βγάλτε το από τη μαρινάδα και ξεπλύνετέ το.
Σκουπίστε το και βάλτε το στο ταψί.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, τη σόγια σος, το ελαιόλαδο, το θυμάρι ψιλοκομμένο και 1 κουταλιά μέλι.
Αλείψτε το κρέας με αυτό το μείγμα.

Ρίξτε στο ταψί το κρασί και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1,5 ώρα.

Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αλείψτε το κρέας με τις υπόλοιπες δύο κουταλιές μέλι.

Ξαναβάλτε το κρέας στο φούρνο και ψήστε στο γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Κόψτε το χοιρινό σε φέτες και σερβίρετε με τη γαρνιτούρα της προτίμησής σας.

 

 

 

Πηγή: ethnos.gr