Χρυσή Αυγή: Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς στου Ζωγράφου
Εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου το βράδυ της Πέμπτης ο Χρήστος Παππάς, το «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου και ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος παρέμενε άφαντος από τον Οκτώβριο του 2020 όταν είχε ρίξει αυλαία η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, o Παππάς βρέθηκε σε σπίτι 50χρονης Ουκρανίδας φίλης του – η οποία μάλιστα είχε κατέβει στις εκλογές με τη Χρυσή Αυγή – στου Ζωγράφου. H σύλληψή του επιβεβαιώθηκε και από το Μαξίμου.
Μετά τη σύλληψη, ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ και το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, κι από εκεί στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατούνται τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Η εξαφάνιση του 60χρονου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής διαπιστώθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών του.
Εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην βουλευτής είχε εξαφανιστεί λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του, την 1η Οκτωβρίου, στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, όπου έδωσε το «παρών» στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων. Είχε αφήσει στο σπίτι του το κινητό του τηλέφωνο – αυτό με το οποίο επικοινωνούσε κυρίως με συγγενείς, συνεργάτες κ.λπ.- το οποίο συνεχώς δεχόταν κλήσεις χωρίς απόκριση.
Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τού επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ο Παππάς αποφάσισε να μην εμφανιστεί για να εκτίσει την ποινή του, λέγοντας μέσω του δικηγόρου του, ότι η καταδίκη του είναι άδικη κι ότι έπρεπε να του δοθεί αναστολή μέχρι το δεύτερο βαθμό.
Η ΕΛ.ΑΣ. είχε δεχτεί έντονη κριτική για τη διαφυγή του Χρήστου Παππά, ο οποίος παρέμενε άφαντος για σχεδόν 10 μήνες…
Φημολογείτο ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό
Τα σενάρια ήταν πολλά: Έχει ερευνηθεί το ενδεχόμενο να κρυβόταν για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε μονή του Αγίου Ορους που είχε επισκεφθεί παλαιότερα και όπου είναι δυσχερείς οι σχετικοί έλεγχοι.
Εξετάστηκε, επίσης, η περίπτωση να υπήρχε σχέδιο υποδοχής του από φανατικούς εθνικιστές στη Σερβία που είχαν συνδεθεί με εγκλήματα πολέμου, αλλά και το ενδεχόμενο να κατέφυγε για ένα διάστημα σε κρησφύγετο που του είχε προσφερθεί από φιλοναζιστές στη Νυρεμβέργη.
Οι ελληνικές αρχές τον έψαχναν σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες, ενώ στις 20 Φεβρουαρίου εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του και κινητοποιήθηκε και η Ιντερπόλ.
Πάντως, όπως αναφερόταν σε ρεπορτάζ του «Βήματος» από τα τέλη Μαΐου, στο μικροσκόπιο των αρχών ήταν και το απλό ενδεχόμενο ο Παππάς να είχε βρει – με τη βοήθεια συνεργατών του – ασφαλές κατάλυμα στη χώρα μας.
Πηγή: in.gr