Συστατικά

1 1/2 κιλό χταπόδι, ξεπαγωμένο
1 φύλλο δάφνης
10 κόκκους πιπεριού, μαύρους
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί

Για το σερβίρισμα

φάβα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/4 ματσάκι μαϊντανό
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
1 κ.γ. ξίδι, από κόκκινο κρασί

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

Πλένουμε καλά το χταπόδι κάτω από τρεχούμενο νερό.

Βάζουμε το χταπόδι σε ένα ταψί ανάποδα με τις βεντούζες προς τα πάνω και προσθέτουμε τη δάφνη, τα πιπέρια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξίδι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 1 ώρα.

Κόβουμε τα πλοκάμια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σουρώνουμε το ζουμί από το ταψί και το βάζουμε στο μπολ με το χταπόδι. Με αυτόν τον τρόπο, καλυμμένο με μεμβράνη, μπορούμε να διατηρήσουμε το χταπόδι στο ψυγείο.

Εναλλακτικά τοποθετούμε μία γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά.

Βάζουμε στα πλοκάμια 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά τους. Μεταφέρουμε στην γκριλιέρα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε με τη φάβα, φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, πιπέρι και το ξίδι.

 

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com