Scroll to top

ΔΑΚΕ Καθηγητών για τα παρατράγουδα της Εθνικής Επετείου: «Δεν ήξεραν όταν έσπερναν ανέμους ότι θα θερίσουν θύελλες;»


- 27 Μαρτίου 2019

 •  

   

  Ανακοίνωση – ψήφισμα σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το τέλος της παρέλασης της 25ης Μαρτίου εξέδωσε η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Πιερίας σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

  Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση-ψήφισμα αναφέρονται τα ακόλουθα:

  «Κάλιο αργά παρά ποτέ!!!

  Προς μεγάλη μας έκπληξη είδαμε μία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, στην οποία καταγγέλλει τα «παρατράγουδα», τους τραμπουκισμούς και τους προπηλακισμούς που έγιναν κατά των εκπροσώπων της πολιτείας, μετά το τέλος της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, από ακροδεξιές ομάδες, αμαυρώνοντας την Εθνική εορτή.

  Πρωτίστως να πούμε ότι η ΔΑΚΕ ΔΕ Πιερίας ήταν πάντοτε αντίθετη σε τέτοιου είδους ενέργειες κατά των εκπροσώπων της πολιτείας και μάλιστα με αφορμή εκδηλώσεις αυτού του επιπέδου όπως οι παρελάσεις κατά τις Εθνικές εορτές.

  Είναι πολύ υποκριτικό όμως, αυτοί που μιλούσαν για κατάργηση των παρελάσεων, αυτοί που – μέσω κινημάτων που χειραγωγούσαν με στελέχη τους που συμμετείχαν σ’ αυτά – ανάγκασαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποχωρήσει από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου το 2011, αυτοί που μετά την ανάληψη της εξουσίας δεν ανέβαιναν στις εξέδρες των πολιτειακών παραγόντων αλλά στέκονταν δίπλα από αυτές, αυτοί που θεωρούν Μακεδονία ξακουστή όχι τη Μακεδονία του Μεγαλέξανδρου αλλά αυτό το ΣλαβοΑλβανοΒουλγαρικό μόρφωμα να καταγγέλλουν σήμερα αυτές τις εκδηλώσεις από μέρους του λαού με αφορμή την υπερψήφιση της Συνθήκης των Πρεσπών. Δεν ήξεραν όταν έσπερναν ανέμους ότι θα θερίσουν θύελλες; Δεν ήξεραν ότι τα κινήματα ή ο λαός που χειραγωγούνταν κάποια στιγμή μπορεί να αυτονομούνταν ή να ελέγχονταν από άλλες ομάδες και να γύριζαν ως μπούμερανγκ σ’ αυτούς που χρησιμοποιούσαν τέτοιες πρακτικές κατά των πολιτικών τους αντιπάλων;

  Να παρατηρήσουμε ότι κατά την φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου δεν εκδόθηκε κάποια εγκύκλιος από τον υπουργό παιδείας που να απαγορεύει στους μαθητές μας να φοράνε κονκάρδες με την Μακεδονία μας ή το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας. Ούτε απαγορεύτηκε να τραγουδάνε το «Μακεδονία ξακουστή» μην τυχόν και οι Βόρειοι γείτονές μας τα θεωρήσουν αλυτρωτισμό από πλευράς μας. Οπότε οι καθηγητές – δάσκαλοι δεν επέδειξαν καμία ανοχή γιατί δεν διαπράττονταν κάτι παράνομο από τα παιδιά μας. Αντιθέτως οι μαθητές εξέφρασαν μ’ αυτό τον τρόπο τη διαφωνία για την ψήφιση της Συνθήκης των Πρεσπών. Τι τους ενόχλησε; Μήπως γιατί το μαθητικό κίνημα δεν το ελέγχουν πιά και τους ενοχλεί που εκφράζονται κατά πράξεων της πολιτείας; Αυτοί οι νέοι σήμερα είναι ανώριμοι και άγονται από ακροδεξιές ομάδες, ενώ αύριο θα είναι ώριμα δεκαεπτάχρονα για να ψηφίσουν;

  Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ο Έλληνας εκπαιδευτικός στέκονταν και συνεχίζει να στέκεται με ευθύνη απέναντι σε κάθε αντιδημοκρατική συμπεριφορά χωρίς να επιδεικνύει καμία ανοχή. Στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει τη δημόσια παιδεία παρά τη δεινή οικονομική θέση στην οποία περιήλθε από την εφαρμογή των μνημονίων με παράλληλη αύξηση του ωραρίου του και την κατάργηση κατ’ ουσίαν των μεταθέσεων αφού υλοποιούνται ελάχιστες.

  Εκ του Δ.Σ. της ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕ»

   

 • Δείτε επίσης...

 • error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο!