Scroll to top

Δείτε πως μεταμορφώθηκε ένα σπίτι του 1960 με την προσθήκη κοντέινερ


- 19 Οκτωβρίου 2020

  •  

    Ένα ζευγάρι με τρία παιδιά, ζήτησε από τον αρχιτέκτονα Paul Michael Davis και τους συνεργάτες του, να επανασχεδιάσουν την κατοικία τους στο νησί Μέρσερ την Ουάσιγκτον. Το σπίτι, το οποίο ήταν χτισμένο το 1960, δεν μπορούσε καλύψει τις ανάγκες της οικογένειας, και το αρχιτεκτονικό γραφείο αντί να το ανακαινίσει, αποφάσισε να το αναδαμορφώσει προσθέτοντας μια μινιμαλιστική προέκταση.

    Λαμβάνοντας υπόψιν τους υπάρχοντες χώρους του σπιτιού, οι αρχιτέκτονες πρότειναν στο ζευγάρι την προσθήκη μινιμαλιστικών μεταλλικών κουτιών στην θέση του ήδη κακοφτιαγμένου γκαράζ. Σχεδίασαν έναν χώρο πολλαπλών επιπέδων, ο οποίος φιλοξενεί ένα νέο γκαράζ, ένα υπνοδωμάτιο επισκεπτών και δύο χώρους πολλαπλών χρήσεων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τόσο από το ζευγάρι, όσο και από τα ζωηρά παιδιά τους. Μέσα στον χώρο αυτό πρόσθεσαν δύο κοντέινερ, τα οποία λειτουργούν ως μπάνιο, αλλά και ως πλυσταριό.

    Ο προϋπολογισμός του ζευγαριού δεν επέτρεψε την πλήρη ανακαίνιση του υπάρχοντος σπιτιού, οπότε οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν να κρατήσουν το μεγαλύτερο μέρος της υπάρχουσας δομής ως έχει, και να της δώσουν έναν αέρα 21ου αιώνα με την νέα προσθήκη.

    Δείτε μερικές φωτογραφίες του Wyss Family Container House παρακάτω:

     

     

     

     

    Πηγή:perpetual.gr

     

  • Δείτε επίσης...