Ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 56χρονο εκπαιδευτικό. Ο δάσκαλος κρίθηκε ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κατάχρηση ανηλίκου σε βάρος μαθήτριάς του. Η απόφαση αποτελεί την κατάληξη μιας δικαστικής διαδρομής που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Η υπόθεση είχε σοκάρει την εκπαιδευτική κοινότητα.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν τον Μάρτιο του 2023 σε σχολείο περιοχής ανατολικά της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του ολοήμερου προγράμματος. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο εκπαιδευτικός κατηγορήθηκε ότι θώπευσε και φίλησε τη 10χρονη τότε μαθήτριά του, πράξεις που οδήγησαν στην άμεση σύλληψή του στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Η καταγγελία στις αστυνομικές αρχές είχε προκαλέσει σοκ, καθώς ο 56χρονος ήταν πρόσωπο εμπιστοσύνης για τα παιδιά και τους γονείς.

Η διαδικασία στο ακροατήριο

Η δίκη πραγματοποιήθηκε μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, με τον κατηγορούμενο να επιλέγει να μην παραστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο. Εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, η οποία μετέφερε την άρνηση του εντολέα της για όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν. Παρά τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης, το δικαστήριο αξιολόγησε το αποδεικτικό υλικό και τις μαρτυρίες, καταλήγοντας στην καταδικαστική απόφαση για τα δύο σοβαρά αδικήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ