ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΦΟΥΡΚΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

«Υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα της κατανάλωσης, καθώς ο κόσμος αντί να αγοράσει ένα, αγοράζει μισό αρνάκι ή αντί να αγοράσει μισό, αγοράζει το 1/4»

Οι περισσότεροι καταναλωτές «χτυπημένοι» και από τα υπόλοιπα «μέτωπα» της ακρίβειας, δεν θα καταφέρουν φέτος να αγοράσουν ολόκληρο κατσικάκι, αλλά… μισό! Οι παραγγελίες στα κρεοπωλεία της Κατερίνης ήδη ξεκίνησαν, αλλά οι περισσότεροι επιλέγουν να προμηθευτούν αμνοερίφιο με το… «δελτίο».

Επιπλέον, «τσιμπημένη» κατά ένα περίπου ευρώ είναι η τιμή φέτος των αμνοεριφίων. Το κατσικάκι ολόκληρο το βρίσκει κάποιος σε συνοικιακό κρεοπωλείο της πόλης στα 13 ευρώ το κιλό, ενώ αν επιλέξει τεμαχισμένο θα το αγοράσει 14 ευρώ το κιλό. Αντιθέτως, πέρυσι το κατσίκι πωλούνταν 12,50 ευρώ ολόκληρο και 13,50 τεμαχισμένο.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα του Σωματείου Κρεοπωλών Πιερίας κ. Κώστα Φουρκιώτη βασική αιτία αυτής της αύξησης είναι το υψηλό κόστος παραγωγής, αλλά και η μείωση της παραγωγής.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ενημέρωση & Αγγελίες», ο κ. Φουρκιώτης ανέφερε για τις τιμές πως «είναι σχετικά ακριβότερες σε σχέση με τις περσινές τιμές. Είναι περίπου σχεδόν ένα ευρώ πάνω από ότι πουλούσαμε πέρυσι». Όπως είπε, «η αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση του κόστους παραγωγής, ότι το κόστος διατροφής των ζώων έχει ανεβεί αρκετά, όπως και η ενέργεια, και παράλληλα υπάρχει και ένα άλλο θέμα, ότι έχει μειωθεί αρκετά η κτηνοτροφική παραγωγή». Όσον αφορά τα επίπεδα κατανάλωσης, ο κ. Φουρκιώτης σημείωσε: «Περιορισμός στην κατανάλωση δεν υπάρχει. Υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα της κατανάλωσης, καθώς ο κόσμος αντί να αγοράσει ένα, αγοράζει μισό αρνάκι ή αντί να αγοράσει μισό, αγοράζει το 1/4». Τέλος, σχετικά με την επάρκεια στην αγορά, ο Γραμματέας του Σωματείου Κρεοπωλών Πιερίας επεσήμανε: «Υπάρχει αυτή τη στιγμή επάρκεια. Βέβαια θα γίνουν κάποιες εισαγωγές, οι οποίες θα διοχετευτούν αργότερα σε σούπερ μάρκετ και μεγάλα πολυκαταστήματα στις μεγάλες πόλεις».

Σύμφωνα με τον Γραμματέα του Σωματείου Κρεοπωλών Πιερίας κ. Κώστα  Φουρκιώτη βασική αιτία αυτής της αύξησης είναι το υψηλό κόστος παραγωγής, αλλά και η μείωση της παραγωγής.

Βίντεο με δηλώσεις του κ. Φουρκιώτη.

Οι παραγγελίες στα κρεοπωλεία της Κατερίνης ήδη ξεκίνησαν