Δήμος Κατερίνης: Κέντρο Θαλασσοθεραπείας για ΑμεΑ στην Ολυμπιακή Ακτή
Ένα Διεθνές Κέντρο Ψυχαγωγίας και Θαλασσοθεραπείας για Άτομα με Αναπηρίες, θα δημιουργήσει ο Δήμος Κατερίνης σε παραθαλάσσια έκταση της Ολυμπιακής Ακτής, με την αξιοποίηση πιθανώς και ιδιωτικών κεφαλαίων.
«Η ήπια ακτογραμμή του Δήμου Κατερίνης, ειδικά στο τμήμα μεταξύ Παραλίας Κατερίνης και Ολυμπιακής Ακτής είναι ιδανική για τη δημιουργία ενός Κέντρου, Διεθνούς Εμβέλειας, για ΑμεΑ. Σε αυτή την περιοχή, υπάρχουν μεγάλες δημοτικές εκτάσεις, χιλιάδων στρεμμάτων και, ήδη έχουμε αρχίσει να μελετάμε τη δημιουργία ενός τέτοιου Κέντρου, το οποίο εάν σχεδιαστεί προσεκτικά μπορεί να προσελκύσει και ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Γιώργος Νταντάμης.
Όπως είπε στο GRTimes.gr ο κ. Νταντάμης, ο Δήμος προωθεί σειρά σημαντικών έργων υποδομής με ισχυρή τουριστική διάσταση, προκειμένου να αξιοποιήσει όλα τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα που διαθέτει.
«Η δημιουργία του Κέντρου για τα ΑμεΑ, θα γίνει αφού πρώτα εκπονηθεί Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την Παραλιακή Ζώνη της Κατερίνης και πιο συγκεκριμένα των Δημοτικών Διαμερισμάτων Κορινού, Κατερίνης και Παραλίας. Με την εκπόνηση ΕΧΣ θα ορισθούν χρήσεις και θα γίνει οργανωμένα η ανάπτυξη της περιοχής που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και έχει θέα στα Πιέρια».
Μουσείο Σιδηροδρόμου και Κέντρο Καινοτομίας
Μέσα στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι και η αξιοποίηση μίας έκτασης 45 στρεμμάτων, δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό, η οποία έχει αφεθεί ανεκμετάλλευτη.
«Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΓΑΙΑΟΣΕ και στις επόμενες ημέρες θα του παρουσιάσουμε την πρότασή μας. Ο Δήμος προτείνει να του παραχωρηθεί αυτή η έκταση, προκειμένου να δημιουργήσει εκεί Μουσείο Τεχνολογίας του ΟΣΕ, άλλωστε στην Κατερίνη βρίσκεται η τελευταία ατμομηχανή που λειτούργησε στην Ευρώπη.
Σε αυτό το μεγάλο χώρο θα δημιουργηθεί ένα Κέντρο στο οποίο θα συναντώνται η Τεχνολογία και η Καινοτομία, με τον Πολιτισμό και την Ψυχαγωγία, είμαστε σε επαφή για αυτό το project με το Διεθνές Πανεπιστήμιο και το Επιμελητήριο Πιερίας», επισήμανε ο κ. Νταντάμης.
Όλα τα Μέσα οδηγούν στην Κατερίνη
Ο Δήμος Κατερίνης, συγκοινωνιακά είναι ευνοημένος, τόνισε ο κ. Νταντάμης, καθώς συνδέεται άμεσα με τον ΠΑΘΕ, με το σιδηροδρομικό δίκτυο ενώ βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη της μίας ώρας, από το Αεροδρόμιο «Μακεδονία».
«Έχουμε τα πάντα», υποστήριξε ο Αντιδήμαρχος αναφερόμενος στις φυσικές ομορφιές της περιοχής, τα ενδιαφέροντα που παρουσιάζει σαν εναλλακτικός τουριστικός προορισμός, τον αρχαιολογικό και μνημειακό της πλούτο και την ιστορία.
Η Κατερίνη μπορεί επίσης να γίνει προορισμός συνεδριακού τουρισμού, με τις ξενοδοχειακές υποδομές που διαθέτει ενώ το Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, των 450 θέσεων, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι μεσαίου μεγέθους εκδηλώσεις.
Έργα αστικών παρεμβάσεων
Οι παρεμβάσεις με έργα αφορούν και το κέντρο της πόλης, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την «ανάπλαση δικτύου πεζοδρόμων και πλατειών Ελευθερίας και Δημαρχείου». Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και συμμετέχουν στο διαγωνισμό 23 υποψήφιοι.
Μεταξύ των αστικών παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν το προφίλ της Κατερίνης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, είναι και η κατασκευή υπογείου διώροφου πάρκινγκ, 300 θέσεων στάθμευσης, έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Ο Δήμος, πέρα από τα έργα, εργάζεται για την τουριστική προβολή της Κατερίνης, προσπάθεια που στήριξε τις επιχειρήσεις του τουρισμού το 2020, με την προσέλκυση Ελλήνων τουριστών. Η Κατερίνη, το 2020, ήταν 4η στην προτίμηση των Ελλήνων που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.
Φέτος, με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, ήδη υπάρχουν τουρίστες στην περιοχή από Γερμανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, ενώ οι εκτιμήσεις μιλάνε για αύξηση του αριθμού των τουριστών το μήνα Ιούλιο.
Πηγή φωτό: youtube