Scroll to top

ΔΗΠΑΚ Πιερίας: Τρίτη 7/4, Πανελλαδική μέρα δράσης για την Υγεία


- 7 Απριλίου 2020

 •  

   

  Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών αναφέρει τα ακόλουθα:

  Βλέποντας  τον τεράστιο αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες γιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό στα Δημόσια Νοσοκομεία, ενάντια στην πανδημία και έχοντας επίγνωση, ότι οι ανάγκες θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα, καλούμε όλους τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο οργανωμένα στον αγώνα για την προστασία και την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας.

  Γνωρίζουμε ότι, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την επιδημία του κορονοϊού, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό και να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και ασθενών.

  Απέναντι μας δεν είναι μόνο ο “αόρατος” εχθρός, αλλά και ο ορατός, αυτός που γνωρίζουμε καλά, γιατί ευθύνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

  Δεν κλείνουμε τα μάτια στην οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας, με ευθύνη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων που αντιμετώπισαν την υγεία σαν εμπόρευμα στη λογική του κόστους – κέρδους. Δεν κλείνουμε τα μάτια στη σύγχρονη βαρβαρότητα που κάνει τους ανθρώπους νούμερα στην καθημερινή απαρίθμηση νεκρών και τους κατά-δικάζει να “πεθαίνουν μόνοι” στα σπίτια τους. Η κυβέρνηση χωρίς να κάνει ούτε μια πρόσληψη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά με τη διαχρονική πολιτική των μετακινήσεων από τη μια δημόσια δομή στην άλλη, ακόμη και σε μια κρίσιμη περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε, μισοκλείνει κάποιες «τρύπες» στα Δημόσια Νοσοκομεία και από την άλλη ανοίγει τεράστιες «τρύπες» αναστέλλοντας την λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και κάθε προηγούμενη κυβέρνηση του κεφαλαίου, νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου(ΠΝΠ) για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το αντεργατικό οπλοστάσιο της εργοδοσίας. Προσφέρει απόλυτη νομιμοποίηση για την πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων και ωραρίων και πρακτικά α-κυρώνεται η ειδικότητα της Ιατρικής της Εργασίας. Αναστέλλεται η απαγόρευση της πολιτικής επιστράτευσης ως μέσου αντιμετώπισης των απεργιών! Νομιμοποίησε πλήρως τις 40.000 απολύσεις που έγιναν μέχρι τα μέσα Μάρτη!

  Η άρχουσα τάξη εκμεταλλεύεται την πανδημία για να περάσει αντιδραστικές ρυθμίσεις που προετοίμαζε καιρό. Επιστρατεύει τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας για να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση! Την ίδια στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι συνωστίζονται σε γραφεία, εργοτάξια, σε supermarket, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για την υγεία τους.

  Οι εξαγγελίες, στις 24 Μάρτη, των υπουργών Εργασίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών, φανερώνουν ότι και αυτήν τη νέα κρίση, θα κληθούν ξανά να την πληρώσουν ακριβά οι μισθωτοί και οι με χαμηλό εισόδημα αυταπασχολούμενοι. Τα μέτρα δεν περιλαμβάνουν τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες που εξαιρούνται από τη λήψη της “αποζημίωσης” των 800 ευρώ και αντί αυτής τους τάζουν “ειδικά επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και στήριξης για την προσαρμογή στα νέα ψηφιακά δεδομένα”!

  Για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι» καμία πρόβλεψη στήριξης από τα «έκτακτα μέτρα».

  Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

  Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης:

  Σ’ αυτή την Μάχη θέτουμε και τις δικές μας επιστημονικές υπηρεσίες, απαιτώντας να ενταχθούνε και οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί στο σχεδιασμό στην πρώτη γραμμή, με τους ίδιους εργασιακούς και μισθολογικούς όρους των συναδέλφων μας στο ΕΣΥ.

   

   

   

 • Δείτε επίσης...