Δύσκολες ώρες για τον Τζάστιν Μπίμπερ – Νέα διακοπή της περιοδείας του
Ο καλλιτέχνης ανακοίνωσε το πρόβλημα με την υγεία του πριν λίγους μήνες
Ο Τζάστιν Μπίμπερ προσπάθησε να επανέλθει στην ενεργό δράση μετά την αποκάλυψη για το πρόβλημα υγείας του αλλά μάλλον δεν είναι τόσο απλό.
Ο καλλιτέχνης στις 10 Ιουνίου δημοσιοποίησε ότι πάσχει από το σύνδρομο Ramsay Hunt σοκάροντας τους θαυμαστές του.
Ο 28χρονος τραγουδιστής σε βίντεό του ανέφερε πως δεν μπορεί να ανοιγοκλείσει το δεξί του μάτι αλλά ούτε και να κουνήσει τη δεξιά πλευρά του προσώπου του. Όπως σημείωσε, αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισε να αναβάλει τις επόμενες εμφανίσεις του, προκειμένου να κάνει ένα διάλειμμα και να αναρρώσει.
Παρόλα αυτά έκανε μια προσπάθεια και πραγματοποίησε μια σειρά συναυλιών στην Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και το Τορόντο. Τώρα όμως αναγκάστηκε να ανακοινώσει νέα διακοπή λόγω εξάντλησης.
«Συνειδητοποίησα ότι πρέπει να δώσω προτεραιότητα στην υγεία μου αυτή τη στιγμή», έγραψε. «Έτσι θα κάνω ένα διάλειμμα από τις περιοδείες προς το παρόν» ανέφερε ο Τζάστιν Μπίμπερ για το πρόβλημα υγείας του.
Δείτε την ανάρτησή του
Τι είναι το σπάνιο σύνδρομο Ramsay Hunt από το οποίο πάσχει
Το σύνδρομο Ramsay Hunt από το οποίο πάσχει ο Μπίμπερ πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό νευρολόγο που το εντόπισε στις αρχές του 20ού αιώνα.
Πρόκειται για μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από παράλυση προσώπου, εμπλοκή του εξωτερικού ακουστικού πόρου και τυμπανικής μεμβράνης.
Προκαλείται από την ανεμοβλογιά, τον ίδιο ιό που προκαλεί τόσο την ανεμοβλογιά όσο και τον έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ωτορινολαρυγγολογίας.
Είναι κάτι που εμφανίζεται σπάνια και όπως σημειώνει ο Εθνικός Οργανισμός για τις Σπάνιες Διαταραχές, μόνο πέντε άτομα ανά 100.000 εκτιμάται ότι προσβάλλονται από αυτό ετησίως.
Τα σημαντικότερα κλινικά χαρακτηριστικά του συνδρόμου είναι: Παράλυση των νεύρων του προσώπου, εξωτερική συμμετοχή του ακουστικού πόρου (εξάνθημα), συμμετοχή στο φλοιό.
Ανάλογα με την έκταση της νευρικής βλάβης, η ανάρρωση συνήθως επέρχεται μέσα σε λίγες εβδομάδες. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη απώλεια ακοής και βλάβη στα μάτια.
Πηγή: in.gr