000Τα εγκαίνια της 29ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης έγιναν την Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Ανδρομάχης από τον Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη. Στην εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού από τους εκπροσώπους της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους & Κατερίνης (Αρχιμανδρίτη π.Ιγνάτιο Σωτηριάδη και Αρχιμανδρίτη π.Στέφανο Παπαθανασίου), παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Βουλευτής Πιερίας Δημήτρης Χριστογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, εκπρόσωποι Βουλευτών, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί, Περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, συλλόγων, φορέων, καθώς και πλήθος επισκεπτών.
Σάββας Χιονίδης: «Θεσμός ριζωμένος στην συνείδησή μας»
Την επίσημη έναρξη της Εμποροπανήγυρης κήρυξε ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: «Για μια ακόμη χρονιά έχουμε την χαρά και την ευλογία να εγκαινιάζουμε την Εμποροπανήγυρη της Κατερίνης, έναν θεσμό λαϊκό, έναν θεσμό ο οποίος είναι ριζωμένος στη συνείδηση του καθενός και της καθεμιάς μας και έρχονται αυτό να το δουν και τα παιδιά μας. Σε αυτή την περίοδο που είναι πραγματικά κρίσιμη οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να ακολουθήσουμε – κάθε πολίτης- το παράδειγμα της Εκκλησίας με το κοινωνικό της έργο, το παράδειγμα της βοήθειας στον συνάνθρωπό μας.

Ξεκινούν οι εργασίες για τον Περιφερειακό Δρόμο της Κατερίνης
Επιτρέψτε μου με την ευκαιρία να αναφέρω ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία στοχεύσαμε και αξιοποιήσαμε τις δυνατότητες που δίνει το ΕΣΠΑ από ευρωπαϊκά χρήματα και έχουμε τη χαρά να υλοποιήσουμε το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ: τον Περιφερειακό δρόμος της πόλης, ο οποίος ξεκινά τις επόμενες ημέρες από την περιοχή της Ανδρομάχης, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε θέσεις εργασίας, να μπορέσουμε να δώσουμε αναπτυξιακή πορεία στην πόλη, στην Πιερία γενικότερα..
Θεμελίωση χώρου Θεάτρου & Έναρξη κατασκευής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου
Παράλληλα, Άγιοι Πατέρες θα έχουμε τη χαρά να κάνουμε τον αγιασμό στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το οποίο ξεκινά στην Γανόχωρα, όπως και να θεμελιώσουμε το χώρο Θεάτρου και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.
Εύχομαι σε όλες και σε όλους να έχουμε ένα χειμώνα καλύτερο από αυτό που περιμένουμε. Υγεία σε όλους, ιδιαίτερα στα παιδιά μας πρόοδο και αγώνα, ώστε για μια ακόμη φορά η ελληνική ψυχή να βγει νικητής σε αυτή την λαίλαπα που μας επέβαλαν από το εξωτερικό. Είμαστε δυνατοί, ιστορικά έχουμε ζήσει πολλές φορές ανάλογες στιγμές και βγήκαμε νικητές. Για μια ακόμη φορά με τη βοήθεια του θεού θα βγούμε νικητές».
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν – στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο – με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα τμήματα του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά», του Συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «Οι Σταυραετοί» και του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας «ΟΛΥΜΠΟΣ», τα οποία απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση.
Τις ευχαριστίες του για την συμμετοχή τους στο φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα της Εμποροπανήγυρης εξέφρασε ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας Θωμάς Παπαδημητρίου, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συνεχάρη τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, καθώς όπως είπε:«είναι σημαντικό να συνεχίζουμε την ιστορία μιας πόλης και να διατηρούμε τις παραδόσεις της».
Κυρίαρχος στους χώρους της 29ης διοργάνωσης είναι ο ψυχαγωγικός χώρος για όλες τις ηλικίες, ενώ τους πάγκους τους έχουν τοποθετήσει μικροπωλητές με είδη ένδυσης, υπόδησης, αλλά και παιχνίδια. Για όλη την διάρκεια της εβδομάδας, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε περίπτερα συλλόγων και φυσικά να δοκιμάσουν  εδέσματα στις παραδοσιακές ταβέρνες και τα ζαχαροπλαστεία των εγκαταστάσεων.
H 29η Εμποροπανήγυρη θα διαρκέσει έως τις 08 Σεπτεμβρίου.